HockeyNews
PLUS

Efter skadorna – Skellefteå ser över truppen: ”Scannar av marknaden”

(12163) Skellefterå
Bildbyrån

Publicerad: 21 januari 2020

ÄNGELHOLM. Med både Jonathan Berggren och Oscar Möller på skadelistan ser Skellefteå över sin trupp, men tränaren Tommy Samuelsson är hemlighetsfull när han får frågan om eventuella förstärkningar. 
– Alla organisationer scannar väl av marknaden under den här fasen på säsongen. Vad det innebär för oss får vi utreda internt först, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey

I lördagens match mot Brynäs utgick Skellefteås skyttekung Oscar Möller, och inför tisdagens match mot Rögle sa tränaren Tommy Samuelsson följande till HockeyNews.se angående forwarden:

– Han är inte spelbar idag. Men vi har inte fått någon diagnos än, läkaren håller på och undersöker det.

Efter förlusten mot Rögle med 4–0 hade Skellefteåtränaren inget nytt besked att ge kring forwarden. 

– Nej, jag har haft fokus på den här gruppen som varit här nere. Det får vi ta imorgon, säger han. 

Med både Jonathan Berggren och Oscar Möller borta, kommer ni att förstärka framåt?

– Det tänker jag inte lyfta här och nu. Alla organisationer scannar väl av marknaden under den här fasen på säsongen. Vad det innebär för oss får vi utreda internt först. 

Vad tycker du att ni behöver få in?

– Det ska vi först utreda internt, säger han hemlighetsfullt. 

Skellefteå låg bara under med 1–0 efter den första perioden i tisdagens bortamatch mot Rögle, men blev rejält tillbakatryckta både i den andra och tredje perioden. Slutsiffrorna skrevs till slut till 4–0. 

– Första perioden gick fram och tillbaka. Vi hade några lägen, men vi etablerade inte tryck i deras zon, samtidigt som Rögle vid några tillfällen naglade fast oss. Vi hade 0–0 med dryga minuten kvar, men så kom den olyckliga situationen och någonstans där började Rögle ta över taktpinnen och föra matchen, säger han. 

Vad tror du det beror på?

– Rögle var bra givetvis, och vi var mindre bra. Vi var alldeles för passiva i spelet utan puck och då blir det lätt, att när man väl vinner puck så blir man inte lika agerande som man vill vara.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS