HockeyNews
PLUS

LISTA: Allsvenskans fem skarpaste högerskyttar

(12210) Högerskyttar
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 25 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Alexander Ovechkin har gjort den vänstra tekningscirkeln till sin och lagen drömmer om en egen version av den ryske skarpskytten.
HockeyNews.se:s Alexander Nilsson har kollat igenom Hockeyallsvenskan och hittat de fem vassaste högerskyttarna denna säsong, om man ser till skottprocenten.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 

1. Johan Persson, Mora
Mål:
21
Skott: 108
Skottprocent: 19,44

Efter två riktigt skadeförföljda säsonger valde den 29-årige forwarden att vända tillbaka till Mora för att få en omstart, ett val som visat sig vara ett smart drag. Det tidigare personbästat på 15 mål under en säsong i Hockeyallsvenskan är redan passerat och Persson är på väg mot sin målmässigt näst bästa säsong på seniornivå sedan han gjorde 39 mål på 41 matcher för IFK Ore för 10 år sedan. Har fått en stor roll i Mora och har verkligen tagit till vara på chansen samt passningarna han serverats av Daniel Ljunggren. Har gjort elva av sina mål i powerplay där han ofta tar plats högt upp i den vänstra tekningscirkeln.

2. Henrik Björklund, Modo Hockey
Mål:
16
Skott: 83
Skottprocent: 19,28

Värmlänningen har varit en vital del av Modo sedan han anslöt för fyra säsonger sedan och snittade drygt 17 mål per säsong under sina tre första år i klubben, en siffra som varit högre om han spelat mer än 38 matcher för två säsonger sedan. Har denna säsong fortsatt att leverera och ser för första gången ut att göra mer än 20 mål under en och samma säsong i Hockeyallsvenskan. En starkt bidragande orsak till att Modo är det målgladaste laget i hela serien.

3. Fredrik Forsberg, BIK Karlskoga
Mål:
25
Skott: 135
Skottprocent: 18,52

För två och en halv säsong sedan lånades Fredrik Forsberg ut från Leksand till seriekollegan BIK Karlskoga och sedan dess har karriären pekat åt ett håll och det är uppåt. Från tio mål på 20 matcher under första säsongen, en notering som blev 20 under förra säsongen och nu är han redan uppe i 25 mål denna säsong. En av många i raden av spelare som kommit till Karlskoga och fått ett lyft ute på isen. Jag blir mäkta förvånad om Forsberg inte spelar i SHL nästa säsong.

4. Justin Crandall, IF Björklöven
Mål:
15
Skott: 84
Skottprocent: 17,86

Efter att han fått en fin start på sejouren i Sverige där han ledde Karlskronas interna poängliga under förra säsongen innan han såldes vidare till AIK fattade Per Kenttä tycke för forwarden som anslöt till Björklöven till denna säsong. Som en del av lagets förstakedja har Crandall fortsatt att göra avtryck offensivt och är tvåa i serieledarnas interna poängliga och är en av fyra spelare i laget som gjort 15 mål eller fler.

5. Kim Rosdahl, Modo
Mål:
10
Skott: 54
Skottprocent: 16,80

Efter fyra säsonger där han varvat SHL-spel i Malmö med allsvenskt spel i Pantern lockades Rosdahl till Örnsköldsvik inför säsongen för att få mer regelbunden speltid och större förtroende. Skjuter lite men när han gör det så går det oftast bra och är den spelare bland de 25 främsta spelarna i ligan sett till skottprocent, räknat bland de spelare som snittar minst två skott per match, som skjutit minst antal skott. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)