HockeyNews
PLUS

Björn Hellkvist nobbar SHL – förlänger med Modo

(12012) Björn Hellkvist
Bildbyrån

Publicerad: 13 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Björn Hellkvist har ryktats vara aktuell för flera uppdrag i SHL, men nu står det klart att han blir kvar i Modo de kommande tre säsongerna. Det meddelade klubben under måndagen. 
– Jag trivs fantastiskt bra i Modo där det är en väldigt professionell miljö att arbeta i och där vi har en daglig verksamhet som håller hög SHL-klass, säger Hellkvist i ett pressmeddelande. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner

Björn Hellkvist är inne på sin andra säsong som Modotränare efter att han anslutit från Oskarshamn inför fjolårssäsongen. Nu är han på god väg mot SHL med klubben och redan nu står det klart att han förlänger sitt kontrakt. 

43-åringen hade ett optionsår att förlänga sitt kontrakt med ytterligare ett år efter säsongen, men redan nu meddelar klubben att man förlänger kontraktet i ytterligare tre säsonger. Därmed står det klart att Hellkvist nobbar de SHL-uppdrag han ryktats vara aktuell för. 

– Jag trivs fantastiskt bra i Modo där det är en väldigt professionell miljö att arbeta i och där vi har en daglig verksamhet som håller hög SHL-klass. Det är en trevlig stab att arbeta tillsammans med och jag trivs med alla kollegor. På det har vi ett bra och skickligt spelarmaterial för HockeyAllsvenskan där jag tror att många även kan spela i SHL.

– Jag tycker att vi har goda chanser att kriga om en plats i SHL den här säsongen och skulle vi inte ta oss hela vägen nu har vi goda chanser även nästa säsong, säger Björn Hellkvist i ett pressmeddelande. 

Sportchefen Fredrik Glader är glad över att ha underskriften på plats – och därmed är ledarstaben intakt även kommande säsong. 

– Björn och hans ledarstab har aktivt arbetat in en kultur som Modo Hockey ska stå för där vi bygger långsiktigt på en helhet med allt från träning, professionalism och ett hårt arbetande hockeylag som dessutom spelar en ishockey som är rolig att följa. I vår kultur där vi fostrar egna spelare är Björn den perfekta pusselbiten att ta oss framåt även fortsättningsvis då han vet hur man utvecklar individer och hjälper dem att bli bättre spelare genom ett modernt ledarskap, kommenterar Glader och avslutar:

– Att Björn Hellkvist fortsätter som huvudtränare i Modo Hockey har vi arbetat hårt för under en längre tid och efter att vi lärt känna varandra står det utom all tvivel att det är Björn som ska leda klubben framåt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)