HockeyNews
PLUS

Ny hjärnskakning – så ersätter Luleå skadade backen i CHL

(12011) Pontus Själin/Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 13 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Luleåbacken Pontus Själin skadades mot Djurgården och drabbades av en hjärnskakning.

Han kommer därmed att missa returen av CHL-semifinalen mot Frölunda.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var i lördagens SHL-match hemma mot Djurgården som Luleåbacken Pontus Själin tvingades utgå på grund av en skada. På måndagen kom ett besked runt skadan.


– Han är på hjärntrappan så han fick en hjärnskakning. Sedan hur allvarlig den är har jag ingen aning om, säger Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund till klubbens hemsida .


Luleå vann med 3-2 på övertid, men i och med hjärnskakningen kommer Pontus Själin inte att kunna spela den närmaste tiden vilket innebär att han missar returmötet med Frölunda i tisdagens CHL-semi. Luleå har en 3-2-ledning att gå på från den första matchen.


Luleåbacken Pontus Själin i en närkamp mot Frölunda i SHL den 26 december. Foto: Bildbyrån.


Pontus Själin drabbades förra säsongen av en hjärnskakning och missade fyra veckor till följd av en huvudtackling i en SHL-match mot Timrå IK.


– Han är borta nu och han var borta ett tag förra säsongen så vi får se. Vi får hoppas att det går över snabbt den här gången, säger Luleås huvudcoach Thomas "Bulan" Berglund till HockeyNews.se.


23-årige Själin har gjort två assist på 32 matcher den här säsongen. I mötet med Frölunda ser det ut att bli Champions Hockey League-debut för en ersättare till Pontus Själin.


– Vi har sex backar och kommer troligtvis att ta in Henrik Claeson som juniorback för att få in en extraback, säger Berglund.


LÄS MERLuleåtränaren om Omark: ”Jag respekterar hans beslut”

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)