AnnonsDrömveckan – slog två seriefavoriter på bortais: "Galen vecka"


12 januari

Efter en något knackig start på Allettan har Lindlöven varvat i gång ordentligt. Den här veckan har man slagit både Hudiksvall och Östersund på bortaplan, vilket får ses som drömresultat för det bottentippade gänget.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

De flesta har tippat Lindlöven i botten av Allettan Norra. Tillsammans med lag som Kiruna IF och Vallentuna förväntas man kriga om de sista playoffplatserna.

Laget inledde med att förlora mot Vallentuna på hemmais och vinna mot samma gäng på bortais.

Visserligen förlorade man i söndags mot Väsby på hemmais, men det var en prestation som andades framtidstro. Trots att laget tappade en 4–2-ledning och bara fick med sig en poäng så kände Lindlöven att man var inne i Allettan-tempot på allvar.

– Vi inledde nervöst i de första matcherna och även mot Väsby, men jobbade oss in i matchen på ett riktigt bra sätt. Vi borde ha stängt matchen, men i stället fick de in en reducering i slutet av den andra perioden, säger Lindlövens tränare Jonas Dufåker.

I onsdags skrällde man borta mot Hudiksvall genom att vinna med 5–4. En på förhand bustuff uppgift.

– Det var en galen match som inte är lönt att analysera. Vi släppte in mål efter 14 sekunder och det var mål som borde ha dömts bort och så vidare. Det var inte direkt någon tränarmatch. Det kunde ha gått hur som helst, men vi lyckades ändå kliva av isen med två poäng. Ruggigt sköna poäng. Vi blev jäkligt boostade av den segern, säger Dufåker.

LÄS MER: Målvaktssuccé och skrällkväll i Hockeyettan 

Av bara farten slog man Östersund, seriesegrarna i Hockeyettan Norra, med klara 4–2. Östersunds sista mål kom i slutminuten och Lindlövens seger var aldrig hotad.

– Vi kom ut och var närvarande från första bytet. Sedan med fem minuter kvar började vi tänka på vad det stod på tavlan. Chansmässigt skapade vi mer än Östersund. Det var en stark prestation från vår sida. Det har varit en galen vecka, säger Dufåker. 

Spelare som backen Jesper Broeng och forwarden Anton Björkman har klivit fram i skadade Felix Scharnke och Max Lalanders frånvaro.

Broeng blev tvåmålsskytt mot Östersund genom två fullträffar i powerplay. 

Lalander kommer inte tillbaka den här säsongen Scharnke har börjat träna på is igen.
– Han kommer inte vara med mot Hudiksvall på onsdag. Vi får se vad träningarna säger.

Nu är ni med på allvar i Allettan. Ska man se er som ett lag för övre halvan?

– Jag tittar inte på tabellen på det sättet och vi tar inget för givet. Det har varit en tuff vecka med långa resor. Det blir tufft nästa vecka med då vi förutom Hudiksvall har bortamatcher mot Kiruna och Boden. Nu ska vi vila i morgon (läs måndag) och sedan ska vi förbereda oss för match på onsdag, säger Jonas Dufåker.


LÄS MER: 
Inför Allettan: Lindlöven

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons