Oskarshamns besked – tränaren lämnar efter säsongen: "Han vill avsluta"


11 januari 2020
Oskarshamn kommer att ge sig ut på jakt efter en ny tränare inför nästa säsong.
Det står klart efter att de under lördagen meddelade att Håkan Åhlund lämnar klubben efter säsongen.
– Jag har haft en dialog med Håkan angående framtiden och vi ville ha klarhet från honom så tidigt som möjligt, säger general managern Thomas Fröberg till klubbens hemsida.

Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Håkan Åhlund var med och byggde upp Oskarshamn under förra säsongen som succéartat slutade i uppflyttning till SHL, efter att han fått sparken från Pantern mitt under säsongen innan det.

Efter det skrev han på ett nytt kontrakt över två år, ett kontrakt där han hade möjligheten att säga upp avtalet inför den kommande säsongen.

Och nu står det klart att han gjort just det, meddelar klubben på sin hemsida.

– Jag har haft en dialog med Håkan angående framtiden och vi ville ha klarhet från honom så tidigt som möjligt. Han vill avsluta i år och det har jag den största respekten för, säger general manager Thomas Fröberg.

Tidigare under säsongen har Oskarshamn förändrat i den sportsliga ledningen tå Thomas Fröberg kom in som general manager och nu ska de alltså ut på jakt efter en ny huvudtränare inför den kommande säsongen.

Att det redan nu står klart att Åhlund lämnar hoppas klubben ska kunna resultera i att de får till en bra lösning när de letar efter hans efterträdare.

– Vi är tacksamma att beskedet kommer nu så att vi får god tid på oss att jobba med en tränarlösning till nästkommande säsong. Vi riktar ett stort tack till Håkan för hans fantastiska jobb som bland annat tog klubben till SHL, säger klubbchef Martin Åkerberg.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons