HockeyNews
PLUS

Färjestads svåra uppdrag – ersätta skyttekungen

(11714) Michael Lindqvist
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 27 december 2019

FacebookXWhatsApp

Michael Lindqvist har varit en av SHL:s mest framträdande spelare under hösten. 
Nu står det klart att Färjestad får klara sig utan skyttekungen ett bra tag framöver.

– Det är så klart jättetråkigt, för Färjestad BK och för Micke Lindqvist själv med den säsong han har, men det ingår i det här spelet, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

 

Michael Lindqvist toppar SHL:s skytteliga med 13 gjorda mål och ligger tvåa i poängligan och har ihop med Marcus Nilsson lett Färjestad till många viktiga poäng. Nu står det dock klart att Lindqvist blir borta ett tag.


Färjestad meddelade under fredagen att Lindqvist skadade knät under matchen mot Rögle igår. 25-åringen kommer att bli borta i 3–6 veckor.


– Han åkte in i en målbur och jag vet inte vad det var faktiskt, säger FBK:s general manager Peter Jakobsson och drar en tung suck.


Totalt har det blivit 13 mål och 12 assist på 26 matcher den här säsongen vilket bland annat lett till att Lindqvist har blivit uttagen i Tre Kronor.


Färjestads Michael Lindqvist skadade knäet mot Rögle och blir borta i 3-6 veckor. Foto: Bildbyrån.


Det är snudd på omöjligt att hitta en ersättare halvvägs in på säsongen.


– Jag tror inte det är så många NHL-lag som släpper sina forwards… säger Peter Jakobsson.


Han fortsätter:


– Det är svårt att hitta en ersättare när som helst på året till Micke Lindqvist eftersom han gör mest mål i ligan, så det kan vi väl utesluta. Däremot har vi tittat på ett bredda laget i ett tidigare syfte och den jakten blir lite intensivare nu, det blir den. Det är så nytt och färskt så det blir väl några timmar i telefon under dagen.


Var i hockeyvärlden kan det tänkas finnas aktuella spelare för Färjestad?


– Det är svårt överlag. Det är klart att det finns spelare som ännu sitter och väntar på andra sidan (Nordamerika) och som ännu inte har spelat under säsongen, men ja, att ta hit någon som ska spela sig i form under två månader från den första januari känns kanske inte aktuellt. Det ska vara någon som är i författning och som är igång, säger Peter Jakobsson.


Finns det någon på glid i SHL?


– Nej, inte nämnvärt, det kan jag inte tycka.


LÄS MERAvslöjar: Rögle jagar Färjestadskaptenen


Färjestad har centern Oskar Bäck på JVM och Michael Lindqvist kan bli borta in i februari. På lördagen tar Färjestad emot serieledande Luleå i Karlstad.


– I det korta perspektivet har vi juniorer som fyller på. Imorgon lutar det åt att det blir Victor Sandberg och kanske kanske en 02:a i Samuel Eriksson som var med och tränade med oss idag. Vi får kika lite på eftermiddagen hur det ser ut, säger Jakobsson.


– Victor har varit med och känt på, både förra året och i år. Han jobbar hårt och har gjort det bra när han är med oss. Han sliter på bra. Han kan vara lite fysisk också.


– Samuel Eriksson har varit med frekvent i landslaget och har gjort det bra när han har varit med och tränat med oss. Det kan vara spännande att se en yngling få vara med och känna på det i en fullsatt Löfbergs arena imorgon. Det har varit slutsålt ett bra tag så det blir en skithäftig tillställning, en ruggigt läcker match, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)