HockeyNews
PLUS

Juniorkronornas matchvinnare: "Det är det här man tränar för"

(11702) Alexander Holtz
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 26 december 2019

FacebookXWhatsApp

TRINEC. Det såg ut att gå mot straffar i Juniorkronornas öppningsmatch.
Då klev Alexander Holtz fram med fyra sekunder kvar att spela och drog iväg ett dragskott som Julius Annunen inte klarade av att rädda.
– Det är kul att få chansen att spela i powerplay i overtime och att sedan få avgöra, säger Alexander Holtz.

JVM-2020 i Tjeckien presenteras av:

Oddsen på JVM hittar du här – UNIBET 

CCM #CCMStickFitter #OnePieceBoot 

IQ Fuel Make you better, for real!

Det kom att bli en dramatisk öppningsmatch för Juniorkronorna i JVM 2020 i Tjeckien när de ställdes mot regerande mästarna Finland i Trinec.

Efter att Finland tagit ledningen i första perioden kvitterade Nils Höglander med ett drömmål, bara för att få se Finland på nytt ta ledningen i slutet av andra perioden.

Sverige öste på för en kvittering i tredje perioden men fick vänta tills det att fem minuter återstod av perioden innan Samuel Fagemo hittade rätt, efter att han och ett par andra lagkamrater hunnit med att missa flera kvalificerade målchanser, och tog matchen till förlängning.

När Juniorkronorna då fick chansen i i numerärt överläge small det bakom Julius Annunen för tredje gången denna kväll.

Med bara fyra sekunder kvar att spela fick den finske målvakten se sig överlistad av ett skott från Alexander Holtz klubba.

Målet gav Sverige en smakstart på turneringen.

– Jag såg när vi vände spelet att det bara var 15 sekunder kvar. Det är riktigt kul, det är de här momenten man vill spela och det är de här momenten man tränar för så det är kul att få chansen att spela i powerplay i overtime och att sedan få avgöra, säger Holtz.

Siktade du?

– Ja, jag siktade mot högra krysset, men den tog på plocken och gick in.

Tidigare under matchen hade Holtz haft ett par bra lägen men fått se sig motad av Annunen. Trots att han avgjorde matchen för Sverige var han ändå inte riktigt nöjd med sin insats.

– Jag är hyfsat nöjd, jag skapar många lägen men borde gjort något fler mål. Då hade jag varit nöjdare, säger han.

Att Juniorkronorna två gånger om kom tillbaka från underläge i en match där de vann skotten visade på gott gry i laget enligt matchvinnaren Holtz.

– Det är skönt för hela gruppen att kunna vända två gånger om, det är stark lagmoral. Det är ett helt lag som jobbar och att alla gör en bra insats är det som gör att vi vinner, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)