HockeyNews
PLUS

Jhonas Enroth uppges vara aktuell för Leksand

(11646) Jhonas Enroth
Bildbyrån

Publicerad: 22 december 2019

FacebookXWhatsApp

Leksand är nästjumbo i SHL och har släppt in flest mål i hela ligan – ett problem man kan vara på väg att åtgärda. 
Enligt uppgifter till Sportbladet så jagar nu dalaklubben KHL-målvakten Jhonas Enroth för att täppa igen mellan stolparna.

89 insläppta mål på 26 matcher. Leksand, som återfinns på en 13:e plats i tabellen, är det lag som släppt in flest mål fram till juluppehållet i SHL.

Janne Juvonen och Axel Brage har haft en tuff höstsäsong, och nu uppges Leksand vara på jakt efter ett toppnamn för att få stopp på baklängesmålen. Enligt uppgifter till Sportbladet så hoppas klubben nämligen kunna knyta åt sig KHL-målvakten Jhonas Enroth. 

Uppgifterna dementeras dock av GM Thomas Johansson.

– Inte för tillfället, säger han till Sportbladet. 

LÄS MER: Återvänder Enroth till SHL? Agenten jobbar med frågan

Enroth, som köpts ut från sitt kontrakt med Dinamo Minsk, har till den 25 december på sig att skriva på ett nytt KHL-kontrakt. 31-åringens agent Joakim Persson har tidigare berättat att han sonderar marknaden i flera av de europeiska toppligorna. 

– Just nu skannar jag av alla ligorna. KHL i synnerhet med tanke på att det kommer en deadline där, sa Persson i en tidigare intervju med HockeyNews.se. 

Jhonas Enroth värvades av Örebro i februari förra säsongen och var med att lyfta närkingarna till SM-slutspel. En ny återkomst till den svenska högstaligan kan dock problematiseras av skattetekniska skäl. 

– Ja, det är något jag håller på att tittar på nu. Det blir hypotetiskt för det beror också på om en klubb kan vänta med tanke på datum och så vidare. Vi får se. Jag vill inte uttala mig för mycket om det. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)