HockeyNews
PLUS

Luleåtalangen kan få debutera i Juniorkronorna – aktuell för JVM

(11546) Juniorkronorna
Bildbyrån

Publicerad: 17 december 2019

FacebookXWhatsApp

UPPSALA. Lucas Raymonds medverkan i JVM är fortfarande osäker.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se kan Luleåtalangen Noel Gunler få debutera i Juniorkronorna och spela JVM i Tjeckien – Elmer Söderblom och Marcus Karlberg är ytterligare två namn som är aktuella.

– Dom är aktuella, definitivt. Skulle Lucas inte åka så är det en offensiv spelare vi söker, säger förbundskaptenen Tomas Montén till HockeyNews.se.

JVM-2020 i Tjeckien presenteras av:

CCM #CCMStickFitter #OnePieceBoot 

IQ Fuel Make you better, for real!

Bara dagarna innan JVM-truppen samlades i Uppsala stod det klart att Lucas Raymond tvingas stanna hemma på grund en av sjukdom som stört honom senaste tiden.

Juniorkronorna är mitt i lägret på hemmaplan och i går anlände Rasmus Sandin. I dag anslöt Tobias Björnfot till truppen.

Frågetecknet som återstår just nu är Lucas Raymonds medverkan och kommer han inte till spel tvingas ledningen titta på en ersättare.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se är Luleåforwarden Noel Gunler högaktuell som ersättare till Raymond. 

Noel Gunler. Foto: Bildbyrån

Gunler gjorde 46 poäng på 31 matcher förra säsongen i J20 SuperElit men var inte med i Småkronornas trupp som vann VM-guld på hemmaplan. I höst har han gjort 8 poäng (1+7) på 24 SHL-matcher i Luleå Hockey. 

Elmer Söderblom är precis som Gunler född 2001 och ännu ett namn som är aktuell som ersättare tillsammans med Marcus Karlberg var med i Helsingfors under senaste landslagsturneringen.

Söderblom har gjort 38 poäng på 23 matcher i SuperElit vilket har öppnat för SHL-debut i Frölunda och 18-åringen har just nu fyra matcher under bältet.

– Dom är aktuella, definitivt. Karlberg har varit bra och Gunler har varit bra i Luleå. Det är klart att spelartypen är ganska lika där. Skulle Lucas inte kunna åka så är det en offensiv spelare vi letar efter, säger förbundskaptenen Tomas Montén till HockeyNews.se.

Alla tre spelare är med på den lista med reserver som landslagsledningen har lämnat in.

Elmer Söderblom. Foto: Bildbyrån

– Jag har inte kontaktat någon av spelarna ännu utan vi kommer göra som på samma sätt som med Jacob Olofsson. När vi vet att en spelare inte kommer att vara med kollar vi status med den ersättaren vi vill ha och då ställer vi frågan om han vill komma. Vi har ett stort antal reserver som fått den informationen för att kunna planera. Axel Andersson till exempel spelar i Kanada men är hemma nu och vi sa till honom att ta med sig grejerna hem om något skulle hända, säger Montén.

Förbundskaptenen känner ingen stress med att lösa situationen kring Lucas Raymond.

– Vi har inte sagt att vi måste ha ett besked innan vi åker härifrån utan vi vill ha ett besked när dom vet och sen får vi ta ställning till det, säger Montén.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)