HockeyNews
PLUS

Efter senaste bakslaget – Nässén redo för JVM: "Man började fundera"

(11521) Linus Nässén
Alexander Nilsson/HockeyNews.se

Publicerad: 16 december 2019

FacebookXWhatsApp

UPPSALA. Bakslagen och skadorna har avlöst varandra öfr Linus Nässén som så sent som i förra veckan fick det senaste bakslaget då kroppen sa ifrån efter att han gjort comeback efter en hjärnskakning.
Nu är han tillbaka på is och på plats i Uppsala tillsammans med Juniorkronorna för att påbörja uppladdningen inför JVM.
– Det kändes helt okej och det var skönt att träffa alla grabbar igen, men det var en vecka sedan jag var på is, så man är inte riktigt där man vill vara, säger han till HockeyNews.se efter det första ispasset.

JVM-2020 i Tjeckien presenteras av:

Oddsen på JVM hittar du här – UNIBET 

CCM #CCMStickFitter #OnePieceBoot 

IQ Fuel Make you better, for real!

Att säga att hösten har varit optimal för Linus Nässén vore att ljuga.

En stressfraktur i ryggen gjorde att han blev kvar i Göteborg hos Frölunda till i slutet av oktober innan han kunde åka upp till Timrå dit han lånats ut.

Väl i Timrå gick det bra när han var tillbaka på isen och han hann noteras för fem poäng på sju matcher, men i den sjunde matchen, mot Björklöven, var olyckan framme och Nässén ådrog sig en hjärnskakning.

Samtidigt som Nässén genomgick den obligatoriska hjärntrappan fick han beskedet att han tagit plats i Tomas Monténs JVM-trupp.

Då kom nästa smäll.

När hjärntrappan var avklarad och Nässén var tillbaka på is igen sa kroppen ifrån igen och när Juniorkronorna gjorde sin första träning på lägret i Uppsala under måndagen var det första gången på en vecka som Nässén tränade på is igen.

– Det blev ett litet bakslag i förra veckan efter jag gjort klart hjärntrappan så blev det tillbaka till ruta ett igen och då blev det lite funderingar så klart men nu känns det skönt att vara igång igen, säger han till HockeyNews.se och fortsätter:

– Det var första hjärnskakningen så det var svårt att veta själv också vad det är, för lite huvudvärk tänker man ju att alla har och då försökte man hitta ursäkter till varför man hade ont i huvudet, att man sovit eller ätit för dåligt eller liknande. Man försökte inte tänka att det var hjärnskakning så det blev ju mycket tankar att det borde vara lugnt men man har fått lära sig att vara lite försiktig nu.

LÄS MER: Klart: Toronto Maple Leafs släpper Rasmus Sandin till JVM 

Tomas Montén instruerar Alexander Holtz, Nils Höglander och Linus Nässén. Foto: Bildbyrån

När Juniorkronorna spelar träningsmatch mot Tjeckien 20 december kan det bli första matchen på nästan en månads tid för den 19-årige forwarden.

Inte en optimal uppladdning inför en höjdpunkt i karriären.

– Det kändes helt okej och det var skönt att träffa alla grabbar igen, men det var en vecka sedan jag var på is så man är inte riktigt där man vill vara, men det går rätt snabbt att komma in i det. Man har ju drömt om det här i hela livet och det har blivit en tradition att följa det hemma i soffan med familjen och att få vara med om att spela själv är ju en dröm som går i uppfyllelse, säger Nässén efter det första ispasset med laget.

Och att det är en spelsugen forward råder det inga tvivel om.

Under lagets första träning, där Winnipegspelaren David Gustafsson saknades på grund av att hans utrustning inte hade kommit fram och Lucas Raymond även han inte fanns med, tog Nässén plats i en kedja med Alexander Holtz och Karl Henriksson.

– Det ska bli jättekul så klart, speciellt när man inte spelat så mycket i år och man går fortfarande på ruset av att få spela hockey, så blir det. Man blir ju sugen på att lira när man är borta så jag ska ta med mig det in här, säger han.

Vad säger du om dina kedjekamrater?

– Två jätteskickliga spelare. Alla är grymma här men "Kalle" och Holtz tycker jag har bra spelsinne så det gäller bara att hålla sig på rätt plats så brukar det lösa sig. "Kalle" känner jag rätt bra sedan Frölundatiden, Holtz har jag inte spelat med innan, men "Kalle" vet jag hur han fungerar.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!