HockeyNews
PLUS

Rögles sportchef: ”Det finns ett par killar lediga”

(11468) Chris Abbott/Rögle BK
Bildbyrån

Publicerad: 13 december 2019

FacebookXWhatsApp

Rögles sportchef Chris Abbott är på scoutingresa i Nordamerika.
Här pratar han om vilka ligor han bevakar, värvningsjakten, och två tidigare Röglespelare som är på marknaden. 

– Vi vet vilka kvaliteter båda har, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Det är landslagsuppehåll i SHL men för sportcheferna är det här en av årets mest hektiska perioder. Rögles Chris Abbott är för tillfället i Nordamerika och tittar på spelare som kan vara aktuella för klubben. 

– Jag är ute och scoutar både för denna och nästa säsong och försöker hitta spelare som kan göra vårt lag starkare både kortsiktigt och långsiktigt. Just nu är jag i Chicago där alla SHL-sportchefer ska ha ett möte i helgen, berättar han. 

Finns det några intressanta spelare lediga för tillfället?

– Det finns ett par killar som är lediga nu som jag fått till mig. Jag har varit ute i Europa tidigare och är i Nordamerika nu och försöker titta på både svenska och utländska spelare. Det är bra att vara ute och titta på matcherna. 

Han berättar att både han och den assisterande sportchefen Christoffer Malm frekvent är ute och tittar på olika spelare i olika ligor. 

– Vi tittar på NHL, AHL, ECHL, college. Det är olika matcher och olika spelartyper vi håller koll på, säger han. 

Inte Hockeyallsvenskan?

– Jo. Det är vårt huvudområde, vi kollar väldigt många matcher i allsvenskan. Det finns intressanta spelare där och allsvenskan är en bra liga för spelare att utvecklas och ta nästa kliv i. Vi får se hur saker och ting utvecklar sig under året, men vi är nöjda med vårt lag just nu. Kontinuitet är viktigt och vi försöker hålla vår grupp intakt. Vi vill göra så lite ändringar som möjligt. 

Hur dyrt är det att plocka in en bra spelare den här tiden på året?

– Det finns olika alternativ, både dyrt och billigt. Det är inte säkert att vi kommer värva någonting. Vi har femton forwards på kontrakt och en backsida som vi är nöjda med. Jag håller ögonen öppna för olika alternativ. 

Sportchefen har tidigare berättat att han är på jakt efter en forward, men han dementerar att någonting skulle vara nära. 

– Nej, inte just nu. Men man vet aldrig, det kan gå fort, säger han. 

De tidigare Röglespelarna Bryan Lerg och Edwin Hedberg är på marknaden. Foto: Bildbyrån

Två spelare som är på marknaden är de två Röglebekantingarna Bryan Lerg och Edwin Hedberg. Huruvida Rögle är intresserade eller ej vill han inte gå in på. 

– Vi vet vilka kvaliteter båda har. Det är två killar som vi känner väl, men det finns ingenting att säga där just nu, säger han. 

Bland spelarna som har utgående kontrakt efter säsongen har det tidigare rapporterats om HV71:s intresse för Daniel Bertov. Chris Abbott vill ej gå in i detalj på hur framtidsdiskussionerna med backen går. 

– Vi har rätt många kontrakt som går ut, så jag kommer inte kommentera individuella spelare. Det jag kan säga är att vi vill ha kontinuitet från år till år och är väldigt nöjda med många spelare. Det finns bra utvecklingspotential hos många, säger han. 

Efter uppehållet ställs Rögle mot Oskarshamn och fortsatt är laget skadedrabbat. I vinsten mot Brynäs senast saknades Nick Sörensen, Mattias Sjögren, Dennis Everberg och Craig Schira. Men nu börjar läget ljusna. 

– Av det jag fått till mig så är Nick (Sörensen) på väg tillbaka, men det finns inte någon riktig tidsplan där än. Mattias (Sjögren) är tillbaka på is och tränar, men vi vet ännu inte när han är tillbaka. Dennis (Everberg) är förhoppningsvis tillbaka efter uppehållet. Craig Schira kan eventuellt vara tillbaka nästa vecka, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)