HockeyNews
PLUS

Inför JVM: Sjöberg träffar Nils Lundkvist

(11461) Nills Lundkvist
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 12 december 2019

FacebookXWhatsApp

LULEÅ/PITEÅ. På söndag samlas Juniorkronorna i Uppsala och till veckan drar förlägret till JVM igång.

Inför mästerskapet har HockeyNews.se rest runt i landet och träffat några av talangerna som jagar det första guldet sedan Mika Zibanejads klassiska avgörande på övertid för snart åtta år sedan.

I dag får ni följa med Luleåbacken Nils Lundkvist hem till farfar Thure i Piteå.

– Han kan inte sitta still. Han säljer bilar och han ska bygga och han kan inte ta det piano, säger Nils.


På söndag droppar spelartruppen in på hotellet i Uppsala och under måndag förmiddag gör JVM-laget sitt första ispass tillsammans inför mästerskapet i Tjeckien som drar igång på annandagen.

Juniorkronorna lämnar Sverige den 19:e december och möter Tjeckien (20:e) och USA (22:a) i två förberedande träningsmatcher på plats inför premiären mot Finland.

Det är två platser öppna på backsidan och en öppen plats bland forwards och Adam Boqvist, Rasmus Sandin och David Gustafsson är fortfarande aktuella för spel.

Nils Lundkvist.

HockeyNews.se har rest runt i landet och träffat några av talangerna i landslaget – idag får ni träffa Luleåbacken Nils Lundkvist och hänga med hem till farfar Thure på hemmaplan i Piteå.

– Han är en av dom mest genomsnälla personer som finns. Han fixar vad som helst och ställer alltid upp så han är verkligen grym, säger Nils när bilen rullar in i hemstaden Piteå.

– Magisk stad! Alla känner alla och jag har näst intill hela släktet här. Det är sjukt harmonist här uppe och det är sällan det känns stressigt. Det är en trygghet att bo här.

Se hela intervjun med Nils Lundkvist i spelaren.

•••

SE OCKSÅ – Inför JVM: Sjöberg träffar Samuel Fagemo


SE OCKSÅ – Inför JVM: Sjöberg träffar Adam Ginning

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)