HockeyNews
PLUS

LISTA: Veckans fem hetaste i SHL: "Mentalt urstarkt"

(11342) SHL-lista/Bulan/Andrén/Ejdsell
Bildbyrån

Publicerad: 7 december 2019

FacebookXWhatsApp

SHL brakar på och vi närmar oss andra advent.

Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, har plockat ut fem höjdare på denna veckas SHL-lista.

SHL presenteras av ATG Sport 


Viktor Andrén har räddat 55 av 56 skott i de två ödesmatcherna mot Oskarshamn och Örebro. Foto: Bildbyrån

5.  Viktor Andrén, mv, Växjö


Kommentar: Det är en jobbig säsong för Växjö Lakers. Förra lördagen hade en förlust mot Oskarshamn tvingat ner de dubbla svenska mästarna Lakers under kvalstrecket. Men efter en bitvis skakig höst var Viktor Andrén trygg och stabil i 21-vinsten mot IKO.

Det följde han upp med att rädda samtliga 35 skott och hålla nollan hemma mot Örebro då Växjö vann med 20. Andrén har visat klass när mycket har hängt på honom. Det är mentalt urstarkt.

Luleåmålvakterna Joel Lassinantti och David Rautio. Foto: Bildbyrån.


4. Joel Lassinantti och David Rautio, mv, Luleå


Kommentar: SHL:s hetaste målvaktspar hittar vi hos serieledande Luleå. Lassinantti har den bästa räddningsprocenten i SHL (93,28) och har vunnit 13 av de 16 matcher som han har spelat. Enormt bra.


Och reserven David Rautio sköter sin roll snudd på optimalt. Mot HV höll 34-årige Rautio nollan för tredje gången på sina sju starter och närmar sig SHL-rekordet i antal nollor för målvakter. Snacka om att Luleå är stabilt.

Daniel Zaar, Rögle. Foto: Bildbyrån.


3. Daniel Zaar, f, Rögle


Kommentar: Skåningarna går igenom en tung skadetid efter en kalasstart på säsongen. Men Zaar ser pigg och målsugen ut och har spelat till sig en ny chans i Tre Kronor, bland annat genom att stänka dit mål i match efter match. Mot Brynäs hittade han rätt för fjärde matchen i följd och är uppe på tio mål och skuggar Färjestads landslagsforward Michael Lindqvist som har gjort elva mål.

Det är andra gången i karriären som den 25-årige skarpskytten gör tvåsiffrigt i SHL. Zaar lär sätta ett nytt personligt målrekord i vinter. Det blev 13 fullträffar förra säsongen.


Victor Ejdsell, Färjestad. Foto: Bildbyrån.


2. Victor Ejdsell, f, Färjestad


Kommentar: Nu är han het! Den store och starke FBK-forwarden sköt två mål i 43-segern mot Malmö. Han har gjort mål tre matcher i följd och fem på de fem senaste. Han har med andra ord fördubblat sin målskörd sedan den 21 november och är med sina tio mål en av tre spelare som har kommit upp i tvåsiffrigt veckorna före jul.


Thomas "Bulan" Berglund, Luleå. Foto: Bildbyrån.


1. Thomas Berglund, huvudtränare, Luleå


Kommentar: Det är mycket i Luleå Hockey som är bra. ”Bulan” personifierar det som är bra med herrarnas A-lag.

Medan andra SHL-tränare skriver önskelistor till sina sportchefer och önskar förstärkningar till svajande lagbyggen har ”Bulan” full koll på sina spelare, på sitt spelsystem och på det mesta som rör sig i ligan.

Det var på vippen att Luleå blev seriesegrare i våras och den här säsongen tycks inget kunna stoppa norrbottningarna från att spela hem serien.

Sju raka segrar. Och 13 på de senaste 15 i SHL. Snart är Luleå även framme i semifinal i CHL.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)