HockeyNews
PLUS

Spaningar från rivalmötet: ”Var är derbykänslorna?”

(11298) TAIF
Bildbyrån

Publicerad: 4 december 2019

FacebookXWhatsApp

KRISTIANSTAD. Tingsryd vann säsongens tredje möte mot Kristianstad komfortabelt.
Här är HockeyNews.se:s utsände, Mattias Perssons spaningar från rivalmötet. 

Presenteras i samarbete med Coolbet – odds från Hockeytvåan till SHL

Kan mycket väl bli en injektion i Tingsryd

Nyförvärvet från Björklöven, Oskar Stål-Lyrenäs hade bara hunnit göra två träningar med Tingsryd innan debuten skedde mot Kristianstad i kväll.

Och snacka om drömdebut, han låg bakom det mesta i offensiv väg för Tingsryd och gjorde också två mål. Det första var riktigt snyggt, då han höll undan sin försvarare och la in pucken enkelt bakom Antti Lehtonen. Det syns att det finns spets i killen och ett miljöombyte kan mycket väl göra honom gott. Får han det att stämma kan han bli en viktig injektion i Magnus Bogrens Tingsryd. 

Har baksmällan slagit till, Kristianstad?

Nykomlingen Kristianstad har varit höstens succélag i HockeyAllsvenskan, men den senaste tiden har spelet hackat ordentligt. Har verkligheten hunnit ikapp? Det ser ut så. Det här var lagets åttonde förlust på nio senaste matcherna. Framför allt är det spelet i offensiven som inte stämmer, de senaste fem matcherna har laget gjort åtta mål framåt, på tok för lite. Det skapas chanser, men man tar inte det obekväma jobbet och tar sig in i de farliga ytorna.

Då ska vi inte ens snacka om lagets powerplay, som var helt bedrövligt. Inte ens när man fick fem mot tre-läge lyckades man göra mål. Visserligen har de många skadorna en påverkan, men klart är att något måste hända och det snart, annars kan raset vara ett faktum.

Slarvigt värre – nu är Kristianstad plötsligt inblandade i bottenstriden 

Kristianstads backar slarvade i uppspelen och det var flera gånger Tingsryd fick skapa chanser ur ingenting. När Tingsryd dessutom fick till lite längre anfall såg det stundtals ut som en hönsgård i Kristianstadsförsvaret, backarna stirrade puck och Tingsryd kunde under långa stunder göra vad man ville i offensiv zon.

Det var inte mycket som stämde för hemmalaget, som nu blandar sig i bottenstriden på allvar i och med Södertäljes och Västerviks vinster ikväll. 

Vart var derbykänslorna?

Det var långtifrån utsålt i Kristianstads Ishall ikväll (1 433 personer), förvisso förståeligt med tanke på att handbollslaget spelar hemmamatch samtidigt.

Trots den svaga publiksiffran gjorde supportrarna vad de kunde för att skapa derbystämning, men det gjorde däremot inte spelarna. Ett derby ska innehålla känslor och leva sitt eget lilla liv – så var verkligen inte känslan den här kvällen. Trist!

Kristianstad – Tingsryd 0–3 (0-0, 0-2, 0-1)
0–1 (21.07) Oskar Stål-Lyrenäs (Joachim Nermark)
0–2 (34:24) Joseph Jonsson (Robin Olsson, Anton Johansson)
0–3 (58:27) Oskar Stål-Lyrenäs (Joachim Nermark)
Skott: 25–20 (5-6, 9-8, 11-6)
Utvisningar: KIK 3X3 TAIF 3X3
Publik: 1433

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)