AnnonsInför JVM: Sjöberg träffar Adam Ginning


1 december

LINKÖPING. Adam Ginning är en av Sveriges mest meriterade juniorlandslagsmän med vetskap om hur det är att bära ett C på tröjan.

HockeyNews.se har träffat 19-åringen hemma hemma i Linköping där övergången till Vita Hästen rört upp en del känslor hos fansen.

– Jag hörde lite från Hästens fans i början men dom behöver inte vara oroliga, jag kommer göra allt för Hästen när jag är här, säger Ginning.


Annons

Annons


På onsdag presenterar Tomas Montén bruttrotruppen till JVM i Tjeckien med start 26 december. 

Tre spelare som kan räkna med att få en plats är Adam Ginning, Oskar Bäck och Jacob Olofsson – en trio som knappt missat några landskamper överhuvudtaget sedan U16 när spelarna för första gången får dra på sig den blågula tröjan.

Adam Ginning har varit en ledarfigur i alla sina lag och fått vara både lagkapten och assisterande under sina år som junior i landslaget.

– Det är en väldigt stor ära och det är många bra spelare som fått vara det innan mig. Det visar att man är någon form av ledare och på det sättet är det jättekul. Jag försöker bara vara mig själv och att folk lyssnar om jag behöver säga något. Men framför allt är det spelet på isen, jag spelar mycket för laget och offrar mig för att laget ska gå bra, säger Ginning.

JVM i Kanada förra året. Foto: Bildbyrån

HockeyNews.se träffar honom i Norrköping efter en träning med Vita Hästen, vi tar oss tillbaka till Linköping där Ginning bor.

Han tillhör LHC men lånades ut till Vita Hästen och trots att det handlar om en lovande junior så knorrades det bland fansen när han dök upp.

Rivaliteten mellan LHC och Hästen lever i allra högsta grad.

– Jag tänkte lite själv också att det skulle vara svårt att flytta till just Hästen men samtidigt passar det väldigt bra att bo kvar i Linköping och spela i ett lag där jag får stort förtroende och allt runt omkring har fungerat väldigt bra. Så jag är väldigt glad att det blev Hästen, säger Ginning.

– Jag fick inte spela så mycket i Linköping. Jag spelade en del i J20 också men det är skillnad på junior och seniorhockey så det här passar mig väldigt bra och vi har spelat bra och fått vinna mycket så det har varit skitkul i Hästen, säger JVM-backen.

Foto: Bildbyrån

Adam Ginning spelade JVM i Kanada redan förra säsongen och blir en viktig kugge i årets trupp – om det räcker till ett C på bröstet vet man aldrig.

Det kommer att dyka upp tunga förstärkningar från Nordamerika med kapacitet att bära ansvaret som lagkapten för Sverige så konkurrensen om bokstäverna är minst lika tuff som den på backsidan.

Vad har du för landslagsminnen?

– Från JVM är det sjävklart när dom vann på övertid, det kommer man ihåg. Sen är VM 2013 ett stort minne för mig, då var vi och kollade på matchen mot Kanada med mitt lag i Linköping. Då var vi små och det var otroligt kul, jäkligt stort var det att få åka och kolla på dom lirarna. Det var en upplevelse.

Se hela intervjun med Adam Ginning i spelaren.


Annons

Annons