Redan klara för Allettan: ”ska inte ut på överlevnadsläger”


25 november

Tre omgångar återstår av grundserien, men efter segern med 5-3 borta mot Kalix på söndagseftermiddagen kan Östersund redan nu titulera sig klara för Allettan. Det ger tränaren Kjell-Åke Andersson goda möjligheter att förbereda laget.
– Det är klart att det är en fördel, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Om lite drygt en månad, i mellandagarna, drar Allettan igång, men redan efter gårdagens stabila 5-3-seger mot Kalix kunde Östersund kvittera ut biljetten. Nu återstår förvisso fortfarande kampen om att bli seriesegrare i norrettan (Östersund är i skrivande stund serieledare), men de avslutande tre omgångarna blir ändå en del av förberedelserna inför vad som komma skall.

– Vi vill vinna serien, men det är klart att med det läge vi sitter i när spelare har lite skavanker och så där får man ju vara klok, konstaterar tränaren Kjell-Åke Andersson.

– Vi jobbar med prestationen varje dag så det blir ingen skillnad, men att vi är klara ger en möjlighet att planera träningen inför Allettan. Det är klart att det är en fördel att inte ha måstematcher att fokusera på. Men vi ska inte ut på något överlevnadsläger eller nåt sånt, skrattar han.

Ni möter Piteå och Teg som med största sannolikhet är kommande Allettan-motståndare i de två sista omgångarna, hur tar ni er an det? Spänner musklerna eller mörkar formen?
– Jag tänker bara att man jobbar mer med sig själv än i en Allettan-match där man lägger mer fokus även på motståndarens spel, det blir mer att vi slipar på vårt spel.


Andra har större plånböcker
Medan den stora spotlighten i norrserien snarast legat på storfavoriten Boden har Östersund metodiskt kunnat fokusera på sitt och hitta ett spel som ska bli vägvinnande även efter jul.

– Vi för spelet på ett annat sätt även mot bättre motståndare den här säsongen. Vi hade problem med målskyttet på försäsongen och i början av serien, men där har spelarna gjort ett väldigt bra jobb. Vi har tränat på att hota mer, vara där på returer och trafik på kasse.

Ni är klara för Allettan med tre omgångar kvar, är du nöjd med prestationen så här långt?
– Det är både och, vi leder serien så det är väl bra, men vi har varit lite ojämna i prestationen. Vi har varit väldigt bra när vi varit bra. När allt klickar i, då är vi bra, men det är många matcher när inte helheten klickar i. Men vi har sett att alla delar i spelet fungerar, de ska bara göra det samtidigt.

Hur gör ni för att få till det?
– Vi tränar och pratar, det är det sättet jag vet, jag tror inte att det bara ramlar ner av sig självt.

Det talas mycket om Boden, om Troja/Ljungby, Hudiksvall och Mariestad, men Östersunds höst gör det relevant att nämna även dem i resonemanget kring tunga topplag i Hockeyettan.

Är ni underskattade?
– Det vet jag inte, men det finns de som har större plånböcker, det gör väl att det snackas mindre om oss. Vi försöker på alla sätt vi kan ta oss upp i seriesystemet och vi lägger de resurser vi kan.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons