HockeyNews
PLUS

Frölundas glädjebesked inför måstematchen – tre spelare tillbaka i träning

(11017) Frölunda
Bildbyrån

Publicerad: 18 november 2019

FacebookXWhatsApp

Frölunda har fått glädjebesked inför morgondagens måstematch mot Färjestad.
Kaptenen Joel Lundqvist samt backarna Theodor Lennström och Brandon Gormley tränade för med laget under måndagen – och är alla aktuella för spel. 
– Den enda som vi definitivt vet missar matchen är Karl Stollery (hjärnskakning), säger tränaren Roger Rönnberg till HockeyNews.se

Frölunda har ett jobbigt tremålsunderläge att hämta in i morgondagens åttondelsfinal i CHL mot Färjestad om det ska bli vidare avancemang. I uppladdningen inför matchen har laget störts av skador, men det börjar ljusna. 

Under måndagens träning fanns Joel Lundqvist, Brandon Gormley och Theodor Lennström tillbaka på is med laget – och samtliga är aktuella för spel på tisdagen. 

– Den enda som vi definitivt vet missar matchen är Karl Stollery (hjärnskakning). Sen i övrigt tar vi ut laget två timmar före match. De övriga har vi inte pratat om med media så mycket idag faktiskt, säger han. 

Däremot tränade varken Ryan Lasch eller Simon Hjalmarsson. 

– Samma sak där. Vi pratar inte så mycket. Karl Stollery är out, sen får vi se om de andra spelar imorgon. 

Vad blir viktigt för att hämta igen det här underläget?

– Vi har varit i liknande lägen tidigare i CHL, det gäller att bibehålla lugnet och inse att vi behöver göra en jäkla bra match. Vi behöver topprestera och gör vi det är det absolut inte omöjligt. Vi gjorde en bra match mot Färjestad hemma senast och vann med 4–1, det är ungefär det vi behöver göra, säger han och går in på nycklarna till seger:

– Det är alltid att vi får styra och spela vårat spel så att de får reagera på det. Det är så vi vill göra mot alla lag. Vi vill inte göra för stora förändringar beroende på vilket lag vi möter. Lyckas vi med våran gameplan får de korrigera därefter. 

Det är rätt skönt att det ska tas igen på hemmaplan kan jag tänka mig. 

– Ja, vi var illa ute mot Lugano ifjol och låg under med några mål när det var tio minuter kvar och vände det. Det finns en stark tro i laget och det ska bli häftigt att få spela matchen, säger han. 


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)