Raymond avgjorde sent – Juniorkronorna vann turneringen i Helsingfors

(10884) Juniorkronorna
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 10 november 2019

HELSINGFORS. Lucas Raymonds mål sent i tredje perioden avgjorde matchen mot Finland – Juniorkronorna blev obesegrade i Helsingfors och vann den sista fyrnationsturneringen inför JVM i Tjeckien.

Juniorkronorna var på jakt efter tredje raka segern under helgens fyrnationsturnering i Helsingfors men det var värdnationen som öppnade målskyttet i den avslutande matchen under söndagskvällen.

Aatu Räty spräckte nollan på Hugo Alnefelt efter 7.51 av första perioden i Helsingfors Ishall – resultatet stod sig fram till första pausvilan.

I andra perioden jagade Sverige en kvittering och efter drygt halva matchen sköt Alexander Holtz 1–1, framspelad av Jonatan Berggren och Karl Henriksson kort efter ett avslutat powerplay för Juniorkronorna.

1–1 stod sig inför tredje perioden.

Matchen såg ut att gå till övertid men sent i tredje perioden fick Juniorkronorna ett powerplay och med 1.45 kvar avgjorde Lucas Raymond matchen, framspelad av Alexander Holtz och Jonatan Berggren.

Segern mot Finland betyder att Juniorkronorna lämnar Helsingfors obesegrade och som vinnare i fyrnationsturneringen.

Matchfakta:
Finland-Sverige 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Period ett: 07.51 1-0 Aatu Räty assist Roni Hirvonen och Aku Räty, 11.09 utv 2 min lagstraff Sverige (satts av Lucas Raymond), för många spelare på banan, 18.00 utv 2 min Ville Petman, hooking, 19.40 utv 2 min Philip Broberg, tripping
Skott: 4-9.
Period två: 08.40 utv 2 min Otto Kivenmäki, hooking, 10.50 1-1 Alexander Holtz assist Jonatan Berggren och Karl Henriksson, 13.00 utv 2 min Miska Kukkonen, interference

Skott: 12-11.
Period tre: 06.37 utv 2 min Adam Wilsby, hooking, 12.43 utv 2 min Mattias Norlinder, holding the stick, 16.27 utv 2+10 min Roni Hirvonen (Matias Maccelli satt av två minuters utvisning), checking to the head+misconduct, 18.18 1-2 Jucas Raymond assist Alexander Holtz och Jonatan Berggren i power play spel sex mot fyra, 18.15 utv 2+10 min Miska Kukkonen (Otto Kivenmäki satt av två minuters utvisning)
Skott: 15-10. Totalt: 31-30.
Utvisningar: Finland 5x2, 2x10 min. Sverige 4x2 min.
Domare: Jukka-Pekka Koistinen, Finland, Sakari Suominen, Finland