AnnonsLISTA: Nordamerikanerna som levererar bäst


9 november

15 nordamerikaner har så här långt varit i spel i Hockeyettan den här säsongen. Vissa (som Sean McGovern i Tranås och Zach Doerring i Borås) har haft svårt att färga och tvingats lämna. Andra gör betydligt större succé. Idag lyfter HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fram de nordamerikanska importspelare som levererat bäst så här långt under hösten.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Ryker Leer, Visby/Roma, 15 poäng (4+11) på 15 matcher
Kanadensaren är höstens stora succé på den här fronten. Han kom till Visby med goda referenser, men utan några större förväntningar på sig att vara en storartad poängproducent. Men vid sidan av sitt intensiva gnuggande har Leer dessutom visat sig vara ett sylvasst vapen framåt och spelar bofast i ögängets förstalina tillsammans med bland annat det finska nyförvärvet Teemu Huttu. Det har blivit en fullträff för Visby/Roma.

Kevin Loppatto, Boden, 11 poäng (6+5) på 12 matcher
Loppatto tycks uppenbarligen gilla den norra grundserien. Ifjol öste han in mål för Vännäs och visade framfötterna så mycket att han till och med fick chansen i några matcher hos Björklöven. Efter jul körde han dock tvärfast och leveransen uteblev. Men Boden tvekade inte att värva honom och har uppenbarligen fått samme spelare som gjorde succé under hösten ifjol. En poängstark herre som bidrar på flera olika sätt.

Kyle Brothers, Kiruna AIF, 10 poäng (1+9) på 13 matcher
Steget från belgiska HYC Herentals till Hockeyettan har inte varit särskilt långt alls för Brothers. Han har visat upp ett robust spel som gjort att han stått ut i Kiruna AIF och varit så viktig för offensiven som många hoppades att han skulle vara. Det framstår mer och mer som en audition, om han fortsätter på inslagen linje blir jag inte förvånad om han värvas till någon mer prominent Hockeyettan-förening.

Chayne Matheson, Kiruna AIF, 9 poäng (7+2) på 9 matcher
28-åringen sköt 35 mål på 22 matcher ifjol, men det var i Belgien. Den här hösten har han dock visat att en målnäsa är en målnäsa även om man kliver upp en nivå. Efter lite problem med skador inledningsvis har Matheson kommit in och med eftertryck visat att han kan skjuta mål även i den norra Hockeyettan.

Mark Corbett, Borås, 7 poäng (3+4) på 12 matcher
Den kanadensiske backen hade en ganska rörig säsong ifjol där han hann med spel i så väl EG Diez-Limburg i den tyska fjärdeligan som Tyringe innan han slutligen landade i Borås och fick vara med om att ta laget upp en division. Till den här säsongen i Hockeyettan fick han förnyat förtroende och har så här långt visat att det var rätt beslut. Att han absolut håller i en liga som Hockeyettan. Med sina sju poäng så här långt är han lagets poängbäste back.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons

Annons