AnnonsTrots Ullmarks storspel – Victor Hedmans Tampa segrare i första mötet


8 november

STOCKHOLM. Under fredagen var det dags för den första drabbningen av två mellan Buffalo och Tampa i Globen.
Det blev Victor Hedman och Tampa som gick segrande ur den första svenskfajten trots storspel av Linus Ullmark. 


Annons


Under fredagskvällen var det dags för den första drabbningen av två i NHL Global Series mellan Buffalo och Tampa i ett fullsatt Globen.

Det var Victor Hedmans Tampa som inledde bäst och man tog också ledningen efter 3:19 in i den första perioden. Backen Kevin Shattenkirk rensade längs sargen och pucken nådde fram till Brayden Point, som hittade över till Nikita Kutjerov som var klinisk i avslutsfasen. 

Så småningom skulle man också utöka ledningen, sedan Buffalosvensken Rasmus Dahlin åkt ut två minuter för interference. Victor Hedman laddade från blå och forwarden Alex Killorn fick bladet på pucken som letade sig in bakom Linus Ullmark. 

Den andra perioden var i stort sett händelsefattig, men till slut skulle Buffalo få in en reduceringspuck. Med 4:17 kvar av den andra perioden kunde forwarden Sam Reinhart styra in Rasmus Ristolainens skott till 2–1

Det hettade till rejält mellan lagen tidigt i den tredje perioden. Buffalobacken Rasmus Ristolainen smällde på Tampaforwarden Alexander Volkov varpå ett rejält gruff utbröt. Det hela resulterade i två minuters powerplay för Tampa. Men Victor Hedman och gänget lyckades inte ta tillvara på det numerära överläget. 

Till slut skulle dock målet komma för Tampa. Forwarden Pat Maroon tog in pucken framför kassen och Yanni Gourde kunde slå in returen efter 7:45 in i den tredje perioden. 

Men Buffalo gav sig inte. Efter 11:30 in i slutakten kunde Sam Reinhart skjuta sitt andra mål för kvällen med ett distinkt avslut långt utifrån. 

Trots en stark slutforcering från Buffalo blev det inte fler mål i matchen och således gick Victor Hedman och hans Tampa segrande ur det första mötet i Globen. 

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 3–2 (2-0, 0-1, 1-1)
1–0 (3:19) Nikita Kutjerov (Brayden Point, Kevin Shattenkirk)
2–0 (16:14) Alex Killorn (Victor Hedman, Steven Stamkos)
2–1 (35:43) Sam Reinhart (Rasmus Ristolainen, Jake McCabe)
3–1 (47:45) Yanni Gourde (Pat Maroon, Cedric Paquette)
3–2 (51:30) Sam Reinhart (Henri Jokiharju, Victor Olofsson)
Skott: 34–22 (13-9, 13-5, 8-8)
Utvisningar: TBL 3X2 BUF 5X2
Publik: 13 230


Annons

Annons

Annons