AnnonsSmåkronorna jobbade ned Finland i rivalmötet: "Känns bra att slå dem"


7 november

KOVLAND. Småkronorna fick ett riktigt test under torsdagen när de ställdes mot Finland.
Ett test de klarade av och bärgade en 4–1-seger.
 Det är gött, säger matchvinnaren Theodor Niederbach till HockeyNews.se.


Annons

Efter seger med 5-2 i öppningsmatchen mot Schweiz väntade en tuffare uppgift för Småkronorna under torsdagen när de ställdes mot Finland i Ånäshallen i Kovland.

Men precis som mot Schweiz så kom Sveriges special teams att bli avgörande.

Daniel Torgersson skickade in 1-0 med drygt fyra minuter kvar av första perioden, framspelad av Theodor Niederbach. Ett mål som räckte för ledning efter 20 minuter då Jesper Wallstedt i det svenska målet stod för en fantastisk räddning kort senare när Finland kom i ett två mot noll-läge.

Och framspelningen till Torgersson var inte sista gången Niederbach skrev in sig i poängprotokollet.

I andra perioden gjorde han 2-1 till Småkronorna i numerärt överläge innan han i slutet av den tredje perioden gjorde 3-1 i tom bur.

 Det är lite upp och ned, stundtals känner jag att det går bra men så hade jag en turnover som leder till deras mål men det var skönt att sluta på plus ändå. Sista är i öppen kasse, men de räknas också, säger Niederbach till HockeyNews.se.

Slutresultatet kunde till slut skrivas till 4-1 i Sveriges favör efter att även Gabriel Säll gjort mål i tom bur, knappa minuten efter att Niederbach gjort sitt andra mål i matchen.

Även om segermarginalen blev större var det en tuffare match för Småkronorna än vad öppningsmatchen var.

 Det känns bra att slå dem med 4-1. Det är gött. Det gick snabbt där ute, det var stundtals bra från vår sida och sämre ibland men överlag gör vi en riktigt bra insats. Vi möter ett bättre motstånd på pappret och sedan var det kanske lite nerver och så från vår sida i första matchen. Jag tycker att vi steppar upp det idag, säger Niederbach.

Annons

Annons

Annons