AnnonsDIF-spelarna i möte med mentala coachen: "Ta och ge kritik"


8 november

STOCKHOLM. SM-finalisterna Djurgården siktar högt, men har haft en tyngre period.

Under SHL-uppehållet har laget träffat sin mentala coach och haft möten.

– Man pratar om relationer till varann, hur man kan ställa krav på ett bra sätt, så att man inte behöver bli ovänner, säger DIF-centern Tom Wandell till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av ATG Sport 


Djurgården har använt speluppehållet i början av november till att träna hårt fysiskt, men även jobbat med den mentala biten. Att det har gått sämre spel- och resultatmässigt den senaste tiden ska inte ses kopplat direkt till mötena med lagets mentala coach Hans Jöhnck.


– Vi har haft, som vi alltid har i de här perioderna, teambuilding och uppföljande möten med spelarna. Vi har en spelargrupp som vill ta ansvar och nu handlar det om att gå ut och göra det på isen också, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.


– Oavsett om vi hade lett tabellen eller inte så har vi såna uppföljande möten där vi hela tiden strävar efter att öka ledarskap hos spelarna, i gruppen, att äga processen. Det spelar ingen roll om vi ligger etta, åtta eller tia. Men det är klart, det finns mer att ta på när det går dåligt än när det går bra, säger Eriksson.


Djurgårdens mentala coach Hans Jöhnck har haft möten med spelarna under novemberuppehållet. Foto: Mattias Ek.


Den NHL- och KHL-meriterade centern Tom Wandell berättar mer om själva mötena med Jöhnck och vad de går ut på.


– Vi försöker lära känna varann på djupet under såna möten. Det är väldigt nyttigt, känner jag. Alla är väldigt bra killar i det här laget, så jag tror att många både kan ta och ge kritik. Det är lite det vi behöver göra lite mer, så att man kommer upp, säger Wandell.


Han exemplifierar:


– Man ser att nån gubbe kanske har en lite dålig dag, att man inte är riktigt där, då gäller det att få igång honom. Då får man säga det och då får man ta det också. Lite såna grejer.


Det låter ganska svårt?


– Det är ju det. Det är inte alltid lätt att klaga på sin polare, liksom.


Tom Wandell är redo för spel igen efter att ha råkat ut för en tuffare smäll mot Oskarshamn den 26 oktober, vilket gjorde att han avbröt den matchen och sedan har vilat från de tre senaste SHL-matcherna.


Djurgårdens Tom Wandell är redo för spel efter den här tuffa smällen mot Oskarshamn den 26 oktober. Foto: Bildbyrån.


Om själva proppen på Hovet säger han:


– Man är ganska självkritisk när man tittar på det, då öppnar man sig själv och är inte riktigt med på den. Äh, det var dåligt av mig.


Vad hände med dig?


– Jag tror jag fick en whiplash, eller det är vad doktorn tror. Allt blev suddigt liksom. Man blir lite snurrig. Jag hade det ett par dar. Det var lite läskigt, för jag har aldrig haft den känslan förut, säger Wandell.


Så det var ingen hjärnskakning?


– Det är svårt att säga, hjärnskakning, whiplash. Så hade man lite huvudvärk i två dar sedan blev det bättre. Jag har tagit det ganska lugnt en vecka, så nu är det lugnt. Fan, det gäller att vara rädd om knoppen.


LÄS MERDjurgårdens sportchef kritiserar SHL:s toppchefer: "Pinsamt"


Djurgården har förlorat samtliga tre SHL-matcherna som Tom Wandell har varit skadad och svackan var lite grann på gång.


– Ja, jag tycker det. Vi har absolut ett bättre lag än vad vi visade förra veckan. Oskarshamnsmatchen också. Jag tycker väl att vi har hamnat i en liten dipp. Vi har fått chansen att träna upp oss och hämta andan lite, så efter den här veckan tror jag alla känner att brejket kom lägligt, just för att, vad ska man säga, för att komma ihop igen och få träna lite hårt. Ha lite möten, säger Tom Wandell.


Annons

Annons

Annons