HockeyNews
PLUS

Modobacken debuterar: "Självklart att han ska vara här"

(10767) Mattias Norlinder
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 5 november 2019

FacebookXWhatsApp

HELSINGFORS. Modobacken Mattias Norlinder har tvingats tacka nej till landslaget två gånger tidigare på grund av skador – nu får han äntligen göra sin efterlängtade debut i Juniorkronorna.

19-åringen är med och slåss om en plats i JVM-laget.

– Tredje gången gillt. Skitkul att träffa grabbarna och jag har aldrig varit i Finland så det blir en rolig vecka, säger Norlinder till HockeyNews.se.


Mattias Norlinder har fått göra en träning med landslaget tidigare – men den gången handlade det om ett inhopp på hemmaplan i Örnsköldsvik när han inte var uttagen i truppen.

Nu är han med på allvar och tidpunkten kunde knappast vara bättre. Juniorkronorna är på plats i Finland för sista lägret inför JVM i Tjeckien och Norlinder slåss om en plats i laget.

– Jättekul att träffa grabbarna. Det är tredje gången gillt nu så jag får ta vara på chansen, säger han till HockeyNews.se.

Norlinder i Modotröjan. Foto: Bildbyrån

Modo ligger tvåa i Hockeyallsvenskan och har nio raka segrar bakom sig. Norlinder har gjort nio poäng (6+3) på 16 matcher i vinter.

– Det började med en skada och jag kom tillbaka i mitten eller slutet av september. Det var tufft från början men jag börjar komma in i det mer nu, säger han.

Tomas Montén har vid två tillfällen tidigare siktat in sig på Modobacken men fått nej tack på grund av just skador.

– Det är en spelskicklig back, fantastisk skridskoåkare. Sen han slog igenom i Modo i fjol har han varit bra hela tiden och jag har försökt ta ut honom två gånger men då har han lämnat återbud båda gångerna på grund av skador. Han var uttagen i februari och även i somras. Det ska bli spännande att följa honom nu, säger Montén.

Uppladdning inför JVM. Foto: Henrik Sjöberg

Det hör inte till vanligheterna att en spelare som aldrig varit med i något landslag från U16 och uppåt nu är med och slåss om en plats i JVM-laget.

– Det spelar ingen roll vilken bakgrund man har utan det är vad man presterar här och nu som är viktigast och han har varit en av Modos absolut bästa spelare och det är självklart att han ska vara här, säger Montén.

Konkurrensen på backsidan är stenhård och Norlinder gör nu jobbet ännu svårare för förbundskaptenen inför den slutgiltiga uttagningen.

– Det är klart att det är tufft, det är bara kolla på backarna och vart dom är vald i draften men alla har en chans och det är klart att jag måste jobba hårt för att ta den, säger Modobacken.

Se hela intervjun med Mattias Norlinder i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!