HockeyNews
PLUS

Stjärnvärvningen om tuffa starten: ”Svårt att anpassa sig”

(10756) Ville Leskinen
Bildbyrån

Publicerad: 7 november 2019

FacebookXWhatsApp

Han värvades som en tilltänkt toppspelare, men än så länge har finländaren Ville Leskinen haft svårt att anpassa sig till det svenska spelet. Trots det finns det inga planer på att lämna Karlstad. 
– Nej. Jag spelar i Färjestad just nu och det är det enda jag fokuserar på, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

När Färjestad lyckades sno åt sig Ville Leskinen efter att han vunnit den finska ligans poängliga i fjol var det många som höjde på ögonbrynen. 

Men starten på Sverigeäventyret kunde varit bättre. Efter 14 matcher står den finländske forwarden noterad för sex poäng och blott 12:46 minuters istid per match. I vissa matcher han till och med varit uppsatt som extraforward.

– Det har varit en dålig start. Det finns inte så mycket mer att säga. Jag har inte varit tillräckligt bra och det är inte alls kul så klart. Jag har inte spelat mycket som jag velat och när jag väl spelat har jag inte levererat som jag vill. Det är en konstig och ny situation för mig, berättar han. 

Hur trivs du här i Sverige?

– Om vi bortser från hockeyn så finns det inget ont att säga. Jag gillar staden och människorna som finns här. 

Om vi pratar om hockeyn då?

– Om du inte inte får spela så mycket blir det svårt för dig att göra poäng och när du inte levererar blir det en törn för självförtroendet. Det är ny situation och sättet att spela på är väldigt annorlunda jämfört med i Finland. Det har varit svårt att anpassa sig. 

Jobbar du med någon mental coach eller liknande?

– Nej. Jag måste bara fortsätta kämpa. Det är inte i huvudet det sitter. Om du inte spelar så mycket och har svårt att anpassa sig är det väldigt enkelt, det gäller bara att jobba hårdare. 

Trots den tuffa starten har han inga planer på att lämna Färjestad.

– Nej. Jag spelar i Färjestad just nu och det är det enda jag fokuserar på. Så länge jag spelar här kommer jag att göra mitt bästa, säger Ville Leskinen som haft bra stöd från vänner och familj hemma i Finland:

– Jag har bra support och i slutändan är det bara hockey, ibland spelar du bra och ibland dåligt. Det är inget att gräva ner sig för. På vissa ställen går det bra och på vissa dåligt, det är en del av hockeyn. Jag har kanske inte haft den här situationen förut och är ovan, men jag gräver inte ner mig. Vi får se hur det artar sig. 

Trots den tuffa starten på isen har Ville Leskinen haft kul i Sverige. Foto: Bildbyrån

Är det här karriärens tuffaste period?

– Det skulle jag inte säga. Jag har fått många nya vänner och fått se många nya platser samtidigt som jag fått möta många nya lag. Det har varit ett spännande äventyr, och även om spelet inte varit bra så har jag haft kul. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!