HockeyNews
PLUS

Victor Hedman tillbaka på svensk mark igen: "Oerhört taggad"

(10712) Hedman
HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 3 november 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Till veckan väntar två matcher mot Buffalo Sabres i Globen för Victor Hedman och hans Tampa Bay Lightning, som nu anlänt till den svenska huvudstaden.

HockeyNews.se träffade Hedman under söndagen.

– Man har alltid haft det här i baktanken, att få komma hem och spela och jag är oerhört taggad, säger han.


Victor Hedman är som brukligt en av Tampa Bays ledande spelare denna säsong men under förra veckan var det nog många som satte andan i halsen när han tvingades kliva av skadad i matchen mot New York Rangers.

Lyckligtvis kom senare lugnande rapporter och Hedman är tillsammans med resten av laget på plats i Stockholm.

Där träffade HockeyNews.se honom för ett snack om sommarträning, att spela utan Anton Strålman som gått över till delstatskonkurrenten Florida och vad laget egentligen tänker göra under Sverigebesöket, förutom att spela ishockey.

– Det är såklart annorlunda, vi spelade ihop i 5-6 år. Vi tappade en lagkamrat som är fantastiskt bra hockeyspelare och kille och någon att prata svenska med så det är annorlunda, men så är det i den här buisnessen. Jag är väldigt glad att han fick en väldigt bra deal i Florida och en ledande roll där, säger han om avsaknaden av Strålman.

Under sommaren sköter Hedman sin sommarträning hemma i Örnsköldsvik under ledning av den förre NHL- och SHL-backen Hans Jonsson.

I somras fick de lite mer tid med varandra än brukligt då det blev tidig sorti för det favorittippade Tampa.

– Det var en lite längre sommar än vad man hoppats på i och med att vi åkt direkt i slutspelet, men det är väl en sak som är lite positivt, att man kan lägga upp fysträningen på ett lite annorlunda annat sätt så jag hade en fantastisk sommar, säger Hedman.

Var det något speciellt du tränade på?

– Jag jobbar hela tiden med fotarbetet, koordination, styrka, det är ganska heltäckande med just det med fotarbete och koordination är viktigt i min storlek och jag tycker att mina styrkor som hockeyspelare är min fart och då måste jag underhålla det under både sommaren och säsong.

På fredag och lördag väntar alltså matcher mot Buffalo Sabres i Globen.

Och det är klart att de här datumen varit inringade i kalendern hos Hedman sedan det stod klart att han får chansen att spela ishockey i Sverige igen, något han inte gjort på klubbnivå sedan säsongen 2008–09 med Modo i SHL.

– Man har alltid haft det här i baktanken, att få komma hem och spela och jag är oerhört taggad. Det roligaste kommer att bli att få spela framför familj och vänner, det känns fortfarande lite overkligt att vara här i november, det har jag inte varit på tolv år. Jag är oerhört glad över att få vara här och jag ser fram emot att få äta lite svensk mat igen. Grabbarna är väldigt intresserade av amerikansk fotboll så vi ska gå och kolla på lite sådant och sedan gå och lägga oss tidigt för alla är ganska trötta och lite småförkylda. Vi är framförallt här för att vinna matcher, men vi kommer ha det allmänt trevligt, säger han.

Och så var det det där frågetecknet efter skadan mot New York Rangers som tvingat honom till vila i de två senaste matcherna.

Blev du orolig när du fick smällen?

– Vilken smäll, jag vet inte vilken smäll du pratar om, skrattar han och fortsätter:

– Men jag har inte spelat på två matcher, så vi får se.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)