HockeyNews
PLUS

”Bulan” hyllar två Luleåbackar inför norrderbyt: ”Stuckit ut”

(10456) Thomas Berglund vs Skellefteå
Bildbyrån

Publicerad: 22 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Dags för höstens första rivalmöte mellan Skellefteå och Luleå.

– Det blir en extra dimension i de matcherna, säger Luleås huvudcoach Thomas ”Bulan” Berglund till HockeyNews.se och hyllar två av sina backar.

SHL presenteras av ATG Sport 


Ikväll brakar det loss i Skellefteå Kraft arena. Skellefteå tar emot Luleå och Luleåcoachen Thomas Berglund medger att det är en match som kittlar lite extra.


Visst finns rivaliteten mellan lagen kvar.


– Ja, men så är det ju. Det är Skellefteå, säger "Bulan" Berglund.


LÄS MERLuleås glada besked inför rivalmötet – nyckelliraren spelklar


– Och mycket Djurgården har det varit, och Frölunda har vi mött mycket i såna sammanhang. Men det är klart att det är bara 13 mil mellan oss och Skellefteå så det blir en extra dimension i de matcherna.


Känner du så som ledare också?


– Ja, det är det för alla som är med, både ledare och spelare. Vi känner av stämningen och att det ofta brukar vara lite hetare matcher när det är derby. Det är alltid roligt att spela derbyn, så vi får se, säger Berglund.


Luleå har lyckats vinna tre raka bortamatcher mot Skellefteå i SHL.


– Vi har inte mött dem det här året, men ni kan ju er statistik… Vi får väl hoppas att det fortsätter så, säger Berglund.


Förra veckan var bra för Luleå Hockey med dubbla segrar i SHL, mot Leksand och Färjestad, och vinst mot Belfast vilket tog Luleå vidare till åttondelsfinal i Champions Hockey League.


Jesper Sellgren har varit en av de bästa i Luleå i SHL-starten, enligt huvudtränaren Thomas Berglund. Foto: Bildbyrån.


I SHL-tabellen ligger Luleå sjua, men är bara två poäng efter trean Skellefteå. SHL-starten är därmed godkänd för Luleås del i och med att laget hänger med i toppstriden.


– Jag vet inte. Vi har väl kanske inte rosat marknaden så där jättemycket. Vi har spelat bra de sista fyra matcherna, tycker jag. Vi har varit solida.


När det kommer till individuella betyg för spelarna i sitt lag har ”Bulan” Berglund några guldkorn att bjuda på.


– Jag tycker att Jesper Sellgren har varit bra sedan han kom tillbaka. Jag tycker att Nils Lundkvist har spelat en bra hockey. Det är väl de som har stuckit ut bland backarna, menar Thomas Berglund.


– På forwardssidan har det varit blandad kompott ska jag säga. Jag tycker (Juhani) Tyrväinen har varit väldigt bra. Han gör mycket nytta med sitt fysiska spel. Jag tycker Isac Brännström har blandat och gett, men han har varit bra på slutet. Vi har sett att det finns kapacitet i honom. Vi har haft lite skador och är lite brandskattade, men de väntas tillbaka så småningom.


Fakta/Så har matcherna mellan Skellefteå och Luleå slutat de senaste två säsongerna


2018/2019

Luleå-Skellefteå 3-5, Skellefteå-Luleå 0-1, Luleå-Skellefteå 2-3, Skellefteå-Luleå 1-2.


2017/2018

Luleå-Skellefteå 1-3, Skellefteå-Luleå 7-4, Skellefteå-Luleå 1-3, Luleå-Skellefteå 0-1.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)