HockeyNews
PLUS

Sandin vill nå NHL via HV71: ”Alla spelares dröm”

(10400) Linus Sandin - redigerad
Skärmdump /Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Brorsan Rasmus är redan i Nordamerika – nu vill Linus Sandin göra samma resa.
– Det är alla spelares dröm, säger Linus till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport


Linus Sandin värvades från Rögle till HV71 inför den här säsongen. Och forwarden har fått en finfin start på sejouren i Jönköpingsklubben. Eller vad sägs om fem mål på tio matcher.

 Jag tycker att det har varit lite upp och ner. Ett par bra matcher någon mindre bra, men det känns bättre för varje dag som går. Jag har hittat en bra kemi med Fröberg (Linus) och Önerud (Simon). Vi har någonting att bygga på där, säger Linus Sandin till HockeyNews.se.

Däremot har laget blandat och gett hittills.

– Det har varit så där. Jag tycker att vi kunde ha haft lite fler poäng, men spelmässigt har det varit en del matcher även fast vi inte fått med oss poäng. Jag hade hoppats på fler poäng, men helt okej ändå.

Mot Malmö blev det straffseger med 4–3, men HV71 kan inte var helt nöjda med utdelningen då man hade en 3–0-seger efter en period.

– Det är inte våran bästa match. Vi får bra utdelning i första perioden, skönt att vi fick det med tanke på att vi inte spelade jättebra. Skönt med två poäng, men inte en jättebra match, säger Sandin.

LÄS MER: Rasmus Sandin skickas ner till AHL 

Kommer de tillbaka i matchen för att de får åtta powerplay-chanser?

– Delvis, kanske. De får momentum i och efter powerplay. Det är någon utvisning för mycket, men vi gör en bra match i boxplay. Vi får vara nöjda med två poäng, säger han.

Du hade NHL-intresse i fjol. Har du något så här långt i år?

– Det är ingenting jag tänker på just nu. Nu är det fullt fokus på HV71. Vi får ta det efter säsongen i så fall, men än så länge får agenterna sköta det medan jag har fullt fokus på HV.

Men målet är att nå dit?

– Det är alla hockeyspelares dröm, så det är absolut målet.

Hur ska du göra det?

– Fortsätta jobba stenhårt varje dag och utveckla mitt spel i anfallszon och över hela banan. Det är det som gäller, att bli bättre över hela banan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!