HockeyNews
PLUS

Reideborns konkurrent dumpas – och svenske storskytten skadad

(10392) Adam Reideborn/André Petersson
Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Adam Reideborn har gjort sådan succé i Ak Bars Kazan att hans målvaktskonkurrent är på väg att dumpas.

Samtidigt har Dynamo Moskvas svenske forward André Petersson blivit skadad.

Den förre Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn har varit en av de starkt bidragande orsakerna till att den ryska storklubben Ak Bars Kazan är i topp på KHL:s västra konferens en fjärdedel in på säsongen.


Reideborn har vunnit nio av de tolv matcher som han har spelat. Han har hållit nollan en gång och har en räddningsprocent på 91,4.


LÄS MEREuropakollen: Svensken blev hjälte direkt i sin comeback


Den ryske målvakten Emil Garipov, 28, var tänkt som förstemålvakt men hade problem med skador när säsongen började. Han har inte spelat någon tävlingsmatch sedan december 2018 på grund av en krånglande rygg.


Under hösten har både Adam Reideborn och andremålvakten Timur Biljalov storspelat, 24, vilket har ställt till bekymmer för Garipov.


Hans kontrakt med Ak Bars Kazan går ut efter den här säsongen och när klubben nyligen erbjöd honom en förlängning innebar det en betydligt lägre lön, enligt Business-Online.


Garipov ska vara ovillig att gå med på en lönesänkning och nu överväger klubben att dumpa Garipov, som tidigare har varit förstemålvakt i Ak Bars Kazan.

Adam Reideborn skrev på ett tvåårskontrakt med KHL-klubben då han i maj lämnade Djurgården.


***

Dynamo Moskva-forwarden André Petersson är bästa svenska målskytt i KHL så här långt och har gjort sju mål på 18 matcher och totalt 14 poäng. Men Petersson skadades i derbyt mot CSKA och kommer enligt Dynamo Moskva att bli borta oktober ut.



***


KHL har publicerat en lista över skadade spelare för närvarande och där finns bland andra Lokomotiv Jaroslavl-centern Anton Lander.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)