HockeyNews
PLUS

Extraträningen gav Max-resultat för Örebroforwarden

(10296) Lindholm Örebro
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 12 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

ÖREBRO. Forwarden Max Lindholm har under SHL-inledningen haft svårt att ta en plats i lagets forwardsuppställning- men i segermatchen mot Oskarshamn under lördagen fick 22-åringen äntligen det att lossna.
– Det har känts lite som att jag har väntat lite på det, säger Lindholm till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport

Örebro Hockey kunde under lördagseftermiddagen bärga sin fjärde raka seger efter att laget vänt hemma mot Oskarshamn och skrivit segersiffrorna till 3–2. Men precis som i torsdagens segermatch mot Växjö, inledde laget trevande under första perioden. Och det var gästerna från Småland som skulle inleda målskyttet efter att backen Simon Depres fått iväg ett rappt slagskott som letade sig in i mål via Örebrobacken, Rasmus Rissanen.

Men precis som i torsdagens tillställning lyckades sedan hemmalaget sätta in en högre växel under starten av den andra perioden. Och det skulle ge resultat i målprotokollet när centern Ryan Stoa kunde styra in ett skott från Muzito-Bagenda fram till 1–1. Och som alla vet kan det gå fort i hockey…

22 sekunder senare kunde Örebroforwarden, Joonas Rask placera in 2–1 efter ett fint förarbete av backen Jonathan Andersson.

– En rolig match tycker jag. Vi kommer ut lite halvsvagt men vi steppar upp och i andra och tredje så visar vi hur bra vi är. I tredje blir vi lite på hälarna och lite mycket försvarstänk men i det stora hela så gör vi en bra insats, säger forwarden till HockeyNews.se efter matchen.

Och den berömda ketchupeffekten bara fortsatte för hemmalaget när just Max Lindholm kunde sätta 3–1. Lindholms första mål i SHL-sammanhang sedan flytten från AIK.

– Ruggigt skönt att få in pucken och se den trilla in tillslut. Det har känts lite som att jag har väntat lite på det så det var otroligt skönt att se den gå in.

Vid målet blev han också framspelad av radarpartnern Daniel Muzito Bagenda. Och man kan nog säga att de båda har en kemi till varandra ute på isen. Ifjol gjorde de båda stor succé tillsammans som kedjekamrater i AIK.

– Vi styr ut den till ”Bagge” (Muzito Bagenda) i mitten och jag hörde honom skrika så jag försökte bara att få den till honom. Sedan får vi en flygande tre mot tvåa och jag ser tidigt att han kommer passa mig så jag behövde inte skrika, jag visste att den skulle komma. Sedan tänkte jag bara var jag skulle skjuta och det blev en ”low blocker”. Jag fick se den trilla in så det kändes otroligt.

Hur skulle du beskriva kemin ute på isen mellan dig och Bagenda?

– Vi gillar att spela tillsammans och gjorde det även ifjol i AIK. Jag tycker att Öberg har kommit in med oss och gör det bra. Vi hade en högerskytt med oss ifjol så han kompenserar oss bra med sitt hårda jobb och är ganska rak i sitt spel. Vi gillar att spela tillsammans så det funkade bra idag.

Lindholm har hittat en fin kemi i spelet tillsammans med radarpartnern Daniel Muzito-Bagenda. Foto Johan Bernström/Bildbyrån

Självklart fick också den 22-åriga forwarden på klassiskt vis behålla pucken som minne av premiärmålet.

– Ja, den är på min plats där inne i omklädningsrummet. ”Bagge” plockade upp den så det var kul.

Oskarshamn fick sedan kontakt i matchen efter att Johannes Salmonsson gjort 3–2 i slutskedet av den andra perioden. Men närmare än så kom inte Smålänningarna under lördagseftermiddagen, trots en stark forcering i den tredje perioden blev Lindholms mål det avgörande.

Lindhom har annars haft en tuff start i SHL och har varit ut och in i laguppställningen i en hård konkurrens om forwardsplatserna. Men med hjälp av extraträningar så har den Ältafostrade forwarden kunnat ta sig tillbaka in i laget.

– Det har varit en upplevelse och jag har varit i situationen förut under tiden i AIK så jag vet att det är situationer som kommer till en. Man måste kriga när man är i den situationen där ingenting kommer gratis till en. Det börjar kännas bättre och bättre tycker jag.

Ifjol var han en utpräglad poängspelare i AIK där han svarade för totalt 39 poäng på 49 matcher.

Hur har omställningen känts att ta steget från Hockeyallsvenskan upp till SHL?

Klart att det har varit en omställning. Det skiljer mycket i skicklighet och farten på spelarna, det mesta skiljer sig. Det är skönt att komma in i det mer och mer och jag får bra hjälp av grabbarna i laget för att ta sig in i grejerna. Jag tycker att jag får in det mer och mer i mitt spel.

Och nog fanns det lite revansch för de forna AIK-spelarna i Örebrolägret i att ställas mot just Oskarshamn. Under förra säsongen föll de nämligen i den Hockeyallsvenska- finalen mot just Oskarshamn.   

– Oh, ja, Både jag och Bagenda sade det innan att vi har lite att ta igen på dem och det fick vi göra också.

Örebrospelarna firade fjärde raka segern tillsammans med fansen i Berhn Arena. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån 

Segern var också Örebros fjärde raka där samtliga har kommit hemma i Berhn Arena som till dagen var fylld till bredden med 5500 åskådare på plats.

– Vi visar att vi är bra på hemmaplan och vi känner det också efter den här sviten. Det är inte ofta som det händer att man vinner fyra matcher på raken. Vi känner att vi har något bra att göra här och det har vi lyckats med så det är ruggigt kul.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)