HockeyNews
PLUS

Tungt – men glatt besked för Djurgården: "Jag är taggad"

(10272) Anton Hedman-redigerad3
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 11 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Djurgården blir 96 kilo tyngre och starkare till mötet med Malmö på lördagen.

– Jag spelar i morgon och är fräsch och läkt, säger forwarden Anton Hedman till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Djurgårdsforwarden Anton Hedman har missat de två senaste SHL-matcherna och mötet med Adler Mannheim i Champions Hockey League.


– Jag gjorde illa mig mot Färjestad. Men nu är jag redo att köra igen. Jag är taggad, säger Hedman på fredagseftermiddagen.


Han har inlett SHL-säsongen i Djurgården genom att göra två mål och tre assist på sju matcher. Och han är den flitigaste tacklaren. På de sju matcherna har han delat ut 15 proppar.


Djurgårdens Anton Hedman skadades mot Färjestad den 3 oktober, men är spelklar efter två missade matcher. Foto: Bildbyrån.


Kedjan med Anton Hedman, Tom Wandell och Niclas Bergfors har fungerat väl i match efter match och efter 2-1-förlusten mot Rögle på torsdagskvällen kan kedjan bli komplett igen på lördagen.


– Laget kommer hem från Ängelholm idag så jag vet inte hur laget kommer att se ut i morgon men jag är i alla fall redo för spel. Sedan hur det blir, det vet jag inte, säger Hedman.


Den tuffe forwarden, som har varit SHL:s ångvält de senaste fem åren med flest utdelade tacklingar av samtliga spelare, kom till Djurgården inför säsongen från Örebro, precis som centern Tom Wandell.


LÄS MERLista: Här är SHL:s mesta tacklare de senaste fem åren


I Djurgården har de spelat tillsammans, men det var lite si och så med den saken i Örebro.


– Vi snurrade runt. Det var en ganska rörig säsong så alla spelade med alla lite. Jag och han var aldrig cementerade, men vi spelade stundtals ihop, det gjorde vi.


– Jag och (Jere) Sallinen och (Patrik) Virta spelade ihop mycket.


I Djurgården har Niclas Bergfors fått ett målmässigt lyft tillsammans med Wandell och Hedman. Bergfors är lagets skyttekung med fem mål på nio matcher.


– Jag tycker att vi kompletterar varandra bra. Vi har spelat bra allihop. Wandell är bra på att ta upp puckar och göra sig spelbar i mitten och är ganska skicklig på att föra upp pucken i banan. Bergfors har skjutit mycket och har fått bra utdelning på sina skott. Jag försöker vinna tillbaka puckarna och vinna puckarna i cirkeln och vinna tillbaka dem i anfallszonen och vara jobbig runt mål, säger Hedman.


– Sedan har vi rutin allihop. Vi har spelat länge. Vi är de äldre i laget. Vi använder den rutinen på ett bra sätt och det har funkat bra. Det är kul.


LÄS MERHete DIF-backen om toppmötet med Rögle: "Vi är ett bättre lag"


Anton Hedman har även fått förtroende i powerplay av Djurgårdens tränarstab. Och för hans hårda slit framför motståndarmålen har han fått beröm av succébacken Olle Alsing, som har öst in poäng i numerärt överläge.


– Olle är jävligt smart på blå(linjen). Många backar man har spelat med, när man står framför mål, så försöker de skjuta genom sargen nästan. Han har hela tiden huvudet uppe och ser han då att jag vill ha en ”tip” (skott för styrning), vi har hittat ett bra samspel, det har vi gjort.


– Men mycket tack vare att han är så pass rörlig och begåvad på blålinjen tycker jag. Då blir det bra, säger Anton Hedman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)