Nykomlingens tuffa smäll – tränaren på sjukhus efter kollision på träning


10 oktober
Borås tränare Janne Ericson hade maximal otur på en träning i början av veckan. Efter en kollision ramlade han baklänges och slog i bakhuvudet. Ericson åkte på en hjärnskakning och är fortsatt på sjukhus för observation.

Annons

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Nykomlingen i den södra Hockeyettan, Borås HC, åkte på en tuff smäll hemma mot favoriten Troja/Ljungby.

Ljungbylaget vann med 9–2. I Boråsbåset saknades tränaren Janne Ericson. Anledningen? Ericson ligger på sjukhus efter att ha åkt på en kraftig hjärnskakning på måndagens träning. Detta efter en kollision på isen.

 Jag var inte själv där, men har fått återberättat att det blev en kollision och att Janne hade fallit baklänges och slagit i bakhuvudet, säger klubbchefen Christoffer Holst till HockeyNews.se.

Enligt Holsts uppgifter tuppade Ericson av en stund men repade sig snabbt i ishallen. 
  Han var avsvimmad en kort stund, men var fullt talbar efteråt.

Hade han hjälm på sig?

 Jag var själv inte på plats, så jag vet faktiskt inte.

För att ta det säkra före det osäkra så åkte Janne Ericson till sjukhus där det konstaterades att han hade fått en kraftig hjärnskakning. Sedan dess har Boråstränaren varit kvar på sjukhuset i ett mörkt rum för observation.

– Jag haft kontakt med hans fru och hon säger att han är på väg tillbaka, men att han fortfarande har en stark huvudvärk. Allting pekar åt rätt håll, men hans hälsa är viktigast just nu. När han är piggare så måste han påbörja hjärntrappan och vi räknar inte med honom på minst en månad, säger Holst.

Tills vidare är det just Christoffer Holst och assisterande tränaren Petri Mylläri som leder laget.

Det blev en tuff start utan Janne?

– Ja, men samtidigt är det första gången jag är med om att förlora med 2–9 och ändå vinna skotten.  Vi vann skotten med 37–36. Troja var effektiva. Ser man bara resultatet så kan man tro att vi bara var i egen zon, men så var det ju inte, säger Holst.

Efter några tunga är Borås tillbaka i Hockeyettan och hockeysuget i stan verkar på gång igen. Borås har haft över 1 000 åskådare i sina inledande hemmamatcher.

 Det är drag kring hockeyn igen och det är lite kul att vi har haft mer publik än basketen här i inledningen. Vi har legat efter dem de senaste åren, säger Christoffer Holst.


Borås har spelat ihop sex poäng på sex matcher.

Läs mer om Hockeyettan här!


Annons

Annons