AnnonsNybro kan ha hittat pusselbiten man har saknat


9 oktober

NYBRO. Efter ett par års sökande efter en stabil förstekeeper har Nybro Vikings möjligen funnit pusselbiten som kan fixa segrar på egen hand och ge laget en lång säsong. Robin Johansson var en av spelarna som låg bakom den till slut kassaskåpssäkra 52-segern mot Tranås.


Annons

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Efter en hackig säsong i allsvenskan Karlskrona HK i fjol valde målvakten Robin Johansson att ta ett steg ner. Till Hockeyettan igen. Men det kan vara ett steg ner som på sikt gör att han tar två kliv upp.

Burväktaren lockades av Nybros satsning och när förre tränaren från juniortiden i Troja/Ljungby, Mikael Tisell, blev klar för Nybro så var det inte mycket att tveka på för Johansson.

Tisell vet vad han får av Johansson och vice versa. Och för första gången på flera år har Nybro en målvakt som kan avgöra matcher åt laget. För ska sanningen fram har Nybro inte haft några dåliga trupper de senaste åren, men det har saknats en riktig matchvinnare där bak. Och tillsammans med Mikael Tisells disciplinerade hockey har smålänningarna tidigt in på säsongen blivit ett vinnande gäng, mycket tack vare en viss Robin Johansson.

Hemma mot Tranås kom sjätte raka segern. Alla segrar har inte kommit efter bländande spel över 60 minuter. Både borta mot Vimmerby och Kallinge/Ronneby blev Nybro utklassat om man kollar till skotten. Men man har fått till försvarsspelet hyggligt och haft en stabil keeper. 

I Tranåsmatchen inledde Nybro matchen knackigt, men hade ändå en 2–1-ledning. Till stor del tack vare habilt målvaktsspel av Johansson. "Han är skön, han brukar vara ganska lugn. Han är väldigt lugn när det blåser. Det jag gillar med Robin är att han kan kombinera att spela på teknik, taktik, alltså skolboken, med freaka loss och liksom spela på instinkt". Mikael Tisells ord säger väl allt om hur trygg han är med sin målvakt.

Men allt handlar inte om Robin Johansson i Nybro.

Laget har en offensiv arsenal av hög Hockeyettan-klass. Även om den andra perioden bara slutade 2–0 till hemmalaget så var det klasskillnad mellan lagen. Nybro kom i flygande anfall efter anfall och det handlade inte enbart om superlinen med Sebastian Borg, Fredrik Strömgren och Fabian Ilestedt.

Efter att ha varit i frysboxen i Kristianstad i fjol har Daniel Håkansson tinat upp och han ser ut att ha kul igen när han spelar hockey. Det blev två mål mot Tranås och självförtroende växer för varje match när han får Mikael Tisells förtroende. Det finns mycket hockey i den killen. Även gnuggaren Kalle Hult, som har utvecklat sitt kreativa spel såg fin ut mot Tranås.

Nej, det är ett välmående Nybro just nu och det ska bli ytterst intressant att se hur man hanterar toppmötet mot Troja/Ljungby på lördag.

***

Tranås då? Efter den fina första perioden så var man egentligen aldrig nära att hota Nybro. Det såg blekt ut, framför allt i defensiven där man släppte till målchans efter målchans. 27 insläppta på åtta matcher vittnar om att det finns en del att jobba på för tränaren Karl Helmersson. Den södra serien är tuffare, framför allt den här säsongen, och för min del har Tranås en hel del att bevisa.

***

Läs mer om onsdagens matcher i Hockeyettan 
här!

Annons

Annons

Annons