AnnonsStorfavoritens usla start: "Vi har rensat luften"


9 oktober

Huddinges svaga inledning har chockat de flesta. Sportchefen Darryl Finnell är medveten om läget, men är inte särskilt orolig för framtiden.


Annons

Presenteras av Coolbet – odds från hockeytvåan till SHL

Victor Andersson, Måns Krüger, Dennis Nordström, Fabian Lundh, Niclas Lehmann, Björn Jonason, Kim Lennhammer, Adam Hansen, Robin Sjörén och Filip Norman. Listan kan göras längre, men en sak är säker. Det vimlar av klasspelare på Hockeyettan-nivå i klassiska Huddinge IK.

Men är det möjligen för många kockar som rör om i Huddinge-soppan?

För ser man till säsongsstarten är det häpnadsväckande hur lite avkastning Huddinge har fått sett till spelarmaterialet. Eller vad sägs om om sju poäng på sex matcher och endast en trepoängare på kontot. Är det kris i Huddinge? Inte om du frågar folk i den sportsliga ledningen.

– Kris? Nej, men det har varit under all kritik. Förlusten mot Segeltorp var ett rejält bottennapp. Men jag har fullt förtroende för tränarna och spelarna. Det är en sak att ha ett fantastiskt lag på pappret och en annan att ta hem hela serien. Det är människor vi jobbar med och vi har ett nytt spelsystem den här säsongen och det tar tid innan det sitter, säger Darryl Finnell, ny sportchef/klubbchef i Huddinge sedan 1 april i år.

Nytt spelsystem?

– Vi vill spela betydligt ett betydligt rakare spel mot mål. Med de spelare vi har skulle vi vara effektivare med det spelsystemet. Spelarna har tidigare haft för vana att pucken ska liras in i mål varje gång. Vi har många duktiga spelfördelare som hellre kanske passar pucken än skjuter och det tar tid att ändra tankesätt. Det tar tid innan man hittar sin roll. Vi är alla överens om att detta är rätt väg för oss, säger Finnell.

Inför den här säsongen försvann Fredrik Mälberg som tränare och in kom Mikael Österblom
Snacket har gått att flera av spelarna, som inför fjolårets säsong gick till Segeltorp (med Österblom som tränare) för en lugnare träningskultur, kom tillbaka till Huddinge på grund av det skulle vara ett liknande upplägg i Huddinge den här säsongen. Rykten som Darryl Finnell bestämt förnekar.

– Det är bara snack. När grabbarna har kört barmark har det varit hårt jobb och fullt fokus på det. Träningsmängd i all ära, men det är vad du gör av träningstiden som är det viktiga. Att det är kvalitativ träning. Man får inte glömma bort att även återhämtningen är viktig och att det inte är nu vi ska vara som bäst, säger sportchefen.
Däremot är Finnell kritisk till spelarnas inställning i matcherna hittills.
– Det går inte att komma ifrån att de flesta har oss som favoriter och det med all rätta. Vi har ett fantastiskt bra lag, men alla vill slå oss. Och gör vi inte jobbet så kan de se ut som det har gjort och det är inte okej.
Under minuppehållet i Hockeyettan har ledare och spelare i Huddinge pratat ut om situationen.
– Jag har haft ett bra snack med tränarna och grabbarna. Vi har rensat luften. Det finns ingen konflikt, alla trivs jättebra. Det är ingen panik, men vi måste börja få pusselbitarna på rätt plats snart.

Hur ska ni vända på trenden?

– Givetvis genom hårt jobb, sedan tror jag inte det skulle vara fel att vaska om i kedjorna. Spelarna måste börja förstå sina roller i laget.

Och om den negativa trenden fortsätter. Hur stort tålamod har du?

– Jag är en obotlig optimist. Just nu har jag 100 procents förtroende för både spelare och ledare. Men inget varar för evigt. Jag är observant på det som händer, säger Darryl Finnell.


Annons

Annons

Annons