AnnonsFörra HV71-stjärnan ska hitta ny klubb: "Inga beslut är tagna"


8 oktober
Det stormar i den lettiska KHL-klubben Dinamo Riga och den förra HV71-stjärnan David Ullström är den senaste som klubben gör sig av med.
Frågan är vilken klubb som blir hans nästa adress.

Annons

På kort tid har KHL-jumbon Dinamo Riga dumpat flera spelare som man anser inte hålla måttet. Den OS-meriterade målvakten Kristers Gudlevskis fick sparken och har ersatts av Alexander Salák som i sin debut för Dinamo Riga släppte in sju mål i 7-0-förlusten hemma mot Avangard Omsk.
Förra säsongens DEL-skyttekung Jacob Berglund har också fått gå och han letar ny klubb. Dessutom placerade Dinamo Riga den före detta HV71-forwarden David Ullström på en så kallad waivers-lista där han kan bli upplockad av en annan KHL-klubb.

Enligt den lettiska sajten Sportazinas.com är Ullströms kontrakt värt 350 000 Euro, motsvarande 3,8 miljoner kronor.

David Ullström kan börja leta ny klubb efter att ha fått lämna KHL-laget Dinamo Riga. Foto: Bildbyrån.

Men inget annat KHL-lag har valt att ta över David Ullström och nu finns han inte längre kvar i Dinamo Rigas spelartrupp på klubbens hemsida .

Han köps nu ut från sitt kontrakt av KHL-klubben.

– Allt är nytt. Jag håller på att klargöra allt nu och det finns inga klara svar just nu på dina frågor, säger Ullströms agent Patrik Aronsson till HockeyNews.se.

HV71, som har värvat Alexander Bergström och som håller dörren öppen för Winnipeg-centern David Gustafsson, följer utvecklingen runt David Ullström.

Mångfacetterade och landslagsmeriterade David Ullström har varit med och vunnit Jönköpingsklubbens två senaste SM-guld. Förra säsongen spelade han i Arizonas farmarlag Tucson i AHL. I Dinamo Riga har han gjort två mål och tre assist på elva matcher i KHL-starten.

Frågan är var han fortsätter att spela hockey hockey i höst. Säsongen har knappt börjat.

– Inga beslut är tagna, konstaterar David Ullströms agent Patrik Aronsson.

Annons

Annons

Annons