HockeyNews
PLUS

Sylvegård stänger dörren för en återkomst: ”Spelar inte i Malmö i år”

(10195) Magnus Pääjärvi
Bildbyrån

Publicerad: 7 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Under de senaste veckorna har Malmöfansen börjat hoppats på en återkomst för NHL-meriterade Magnus Pääjärvi som står utan kontrakt – men så blir det inte. 

– Han är med och tränas med oss i dag, men det blir inget spel i Malmö, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till HockeyNews.se.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Den 23 september rapporterade Expressen att Malmöfostrade Magnus Pääjärvi fått ett drömbud i Ryssland och att en återkomst var allt längre bort. Nu stänger sportchefen Patrik Sylvegård definitivt den dörren.

– Magnus kommer inte spela i Malmö i år. Sen var han kommer att spela får du fråga agenten om. Han är med och tränar med oss i dag, men det blir inget spel i Malmö, säger han när HockeyNews.se når honom.

Därmed kan fansen sluta hoppas. 

Fjolårssuccén Jacob Berglund är en annan Malmöprodukt som är ledig på marknaden, sedan han fått sparken av KHL-klubben Dinamo Riga i förra veckan. Patrik Sylvegård är intresserad, men i dagsläget är ingenting nära. 

– Det är en Malmökille som jag följt många år. Han har gjort det jättebra för sig och fanns med på vår önskelista innan säsongen, men då valde han att skriva på i KHL. 

– Vi får se, vi vill gärna hitta en lösning. Men utan att veta tror jag att utomlands är nummer ett för honom.

Kan det vara så att skattetekniska skäl ställer till det?

– Jag tror inte det. Det verkar inte så. 

Malmös offensive spetsforward Frederik Storm utgick efter en smäll mot huvudet i lördagens match mot Linköping. Nu rapporterar Expressen att han saknas under måndagens träning.

När HockeyNews.se når Malmös sportchef Patrik Sylvegård berättar han mer.

– Vi vet inget än, det är säkerhetsåtgärder. Han har varit på ute på hallen och gått. Jag är ingen läkare så jag vågar inte säga om han går på hjärntrappan eller inte, men det är väl en befarad hjärnskakning. Av vilken grad kan jag inte svara på, säger han. 

Storm kan därmed missa torsdagens hemmamatch mot Skellefteå. 

– Det finns en risk, det är ganska uppenbart om han inte är med i dag. Jag är ingen läkare, men han är hos doktorn nu. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)