HockeyNews
PLUS

Förra HV-stjärnan på glid från KHL-klubben: "Uppmärksammat det"

(10163) David Ullström-redigerad
Bildbyrån

Publicerad: 4 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Dinamo Riga har redan gjort sig av med spelare och nu kan det vara på gång igen.

På fredagen tog den lettiska KHL-klubben första steget till att dumpa den förra HV71-stjärnan David Ullström.

– Vi har uppmärksammat det, säger HV:s assisterande general manager Johan Davidsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Den lettiska KHL-klubben Dinamo Riga ligger sist i KHL:s västra konferens med bara sex poäng på tolv matcher. Dinamo Riga har redan dumpat  såväl Jacob Berglund, den förre Malmö- och Troja/Ljungby-forwarden som blev skyttekung i den tyska ligan DEL förra säsongen, som den OS-meriterade målvakten Kristers Gudlevskis.


På fredagen hamnade HV71:s förre stjärnforward David Ullström på listan över spelare som andra KHL-klubbar kan plocka till sig. Det är ett första steg till att göra sig av med spelare i KHL.


Det är rörigt i David Ullströms KHL-klubb Dinamo Riga. Den förre HV71-forwarden kan bli nästa att få lämna. Foto: Bildbyrån.


HV71:s sportchefer Johan Hult och Johan Davidsson följer utvecklingen för David Ullström, som har gjort två mål och tre assist på elva KHL-matcher i Dinamo Riga. Men Ullström har varit poänglös i fyra raka matcher och med nye målvakten Alexander Salák i kassen blev det hemmaförlust mot Avangard Omsk i onsdags med svidande 7-0.


Frågan är vad som händer härnäst för David Ullström.


– Det är jättesvårt att svara på. Först och främst måste man se vad utfallet är och vi har inte pratat med David själva, säger Davidsson till HockeyNews.se.


Han tillägger:


– Det är klart att vi ser över den situationen.


David Ullström valde att flytta tillbaka till KHL efter sitt år i NHL-klubben Arizonas organisation hellre än att leta sig hem till Jönköping. 30-årige Ullström kan komma att bli kvar i KHL där han tidigare spelat för fem andra klubbar.


– Vi vet också att han tycker att det är väldigt kul och trivs med att vara iväg. Vi har inte hunnit undersöka det än, men det är självklart att vi tar ett varv vem det än är och ser hur det påverkar oss, så att säga, säger Johan Davidsson.


HV71 har också koll på situationen för den unge centern David Gustafsson, som för närvarande är hos NHL-klubben Winnipeg i säsongsstarten.


– Han är med men fick inte spela i natt, men han är med i truppen. De har en skadad spelare och jag vet inte om det påverkar hans (Davids) situation när spelaren är tillbaka. Det finns flera olika anledningar som kan påverka situationen både positivt och negativt. Vi kan bara vänta och se vad som händer, säger Johan Davidsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)