AnnonsDråpliga skadan – fick hjärnskakning efter skott i pannan


4 oktober
Nybrospelaren Alfred Andersson hade maximal otur i matchen mot Hanhals. Lagkamratens skott mot mål träffade Andersson i glipan mellan visir och hjälm. Kontentan: Hjärnskakning.

– Det blev svart framför ögonen, säger den gänglige centern.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Alfred Andersson anslöt till Nybro Vikings från allsvenska Västervik inför säsongen och förväntas ha en nyckelroll i klubbens jakt på framgångar i Hockeyettan. Men just nu är centern skadad och vilar helt från hockeyn.

Anledningen?

En dråplig skada som inträffade i samband med hemmamatchen mot Hanhals . Det var spel i mitten av den andra perioden och Andersson var i en kampsituation framför Hanhalsmålet och tog sig in framför målet.

Då skickade lagkamraten och backen Alexander Stensson in en projektil från blålinjen mot Hanhalsmålet. Precis när pucken kom flygande mot målet vände sig Alfred Andersson om och fick pucken mitt i pannan.

– Jag hann inte se skottet och det blev svart framför ögonen. Pucken träffade mellan visiret och hjälmen. Maximal otur,  säger Alfred Andersson och skrattar lite bittert.

– Jag var smågroggig och hade svårt med balansen. Det var slutspelat.

Efteråt konstaterades det att Alfred Andersson hade åkt på en hjärnskakning. Nu har det snart gått en vecka sedan den dråpliga händelsen och Alfred Andersson vilar upp sig.

– Det har bara varit att försöka återhämta sig och jag har mest legat och vilat. Jag har varit tung i skallen och haft en del huvudvärk. Jag tar det dag för dag, men det ska inte vara så farligt på längre sikt.

Hur trivs du annars i Nybro?

– Det har rullat på bra och det känns som att vi har någonting på gång. Det är lite segt att missa matcher, men jag hoppas snart kunna spela igen.

Nästa match är på onsdag mot Tranås. Sedan har ni ditt gamla lag Troja/Ljungby på lördagen. Är du tillbaka till de matcherna?

– Jag vågar ej säga något, vi får se hur snabbt det går. Men det hade varit trist att missa de matcherna, avslutar Alfred Andersson.


Annons

Annons

Annons