HockeyNews
PLUS

Stekhete centern har hittat harmonin i Timrå

(10008) Albin Lundin
Bildbyrån

Publicerad: 26 september 2019

FacebookXWhatsApp

TINGSRYD. Förra säsongen blev sönderryckt med spel i tre olika klubbar. Den här säsongen hoppas 23-årige centern Albin Lundin att få en fast tillvaro i Timrå.

 Jag känner mig fräsch och är sugen på att spela varje match, säger han.

Presenteras av Coolbet – odds från Hockeytvåan till SHL


Albin Lundin spelade en av huvudrollerna när Timrå stod för en finfin vändning I Tingsryd. Från ingenstans skickade han först in luring till 1–2. En isare som helt ställde Andreas Ljunggren i Tingsrydsmålet.

– Jag tog upp pucken och skickade den bara på mål. Målisarna brukar inte vara med på den. Den gick in lite roligt och det var ett udda mål, säger 23-årige Albin Lundin.

Ett par minuter senare i mellanperioden kom kvitteringen. I spel fem mot tre tog Lundin hand om en retur. 

Målet var Albin Lundins fjärde för säsongen och tillsammans med kedjekamraterna Jens Lööke och storstjärnan Jonathan Dahlén sprutar han in poäng.

– Alla är starka på pucken och vi åker upp ytor åt varandra. Vi har ett bra snack på isen, säger Lundin.

Albin Lundin och Skellefteå fick respass i kvartsfinalserien mot Djurgården. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån.

Förra säsongen blev hattig för centerforwarden. Han inledde säsongen i Hockeyallsvenskan med Almtuna, men hann också med spel i Djurgården och Skellefteå i SHL.

– Jag har släppt förra året. Det jag tog med mig var att jag fick möta bra spelare och fick spela roliga matcher och tajta matcher i SM-slutspelet. Jag hoppas kunna hitta en fast punkt den här säsongen. Jag känner mig fräsch och är sugen på att spela varje match.

Hur är känslan runt Timrå?

– Det är många och hungriga spelare som vill visa vad man kan. Vi är en stark och bra grupp som ställer högra krav på varandra. Vi kommer inte vika ner i oss någon match.

Du har bara gjort några tävlingsmatcher för klubben, men är redan en stor ledare på isen?

– Det är sådan spelare jag är. Jag vill ta ansvar på isen och i försvarszon, men samtidigt även vara kreativ framåt, säger Albin Lundin.

Säsongen kunde ha börjat sämre för Albin Lundin.

DANIEL GROZDANOVSKI

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)