HockeyNews
PLUS

Porsberger efter nya fiaskot: ”Går inte att tro att vi är CCCP”

(10004) Johan Porsberger
Bildbyrån

Publicerad: 25 september 2019

FacebookXWhatsApp

KRISTIANSTAD. AIK har fått en tuff säsongsstart med tre förluster på fyra matcher. Under onsdagen blev laget nollade mot nykomlingen Kristianstad. 

Nu kräver stjärnforwarden Johan Porsberger förbättring.
– Det går inte att tro att vi är CCCP och ska dribbla oss igenom allting, det funkar inte så, säger han till HockeyNews.se. 

Presenteras av Coolbet – odds från Hockeytvåan till SHL 

AIK:s säsongstart har varit allt annat än lovande och laget har inlett säsongen med tre förluster på fyra matcher. Under onsdagskvällen föll Stockholmarna på nytt borta mot Kristianstad med 2–0. 

– Kristianstad är mycket bättre och skapar fler lägen. De spelar noggrannare och vi gör bort oss på blå, då blir det svårt att vinna, säger Johan Porsberger och utvecklar:

– VI måste förstå att vi måste spela enkelt för att vinna hockeymatcher, speciellt på bortaplan. Mot nykomlingar som gör allt för att slå oss kan det inte se ut så här. Det är inte fel att chippa ut och chippa in en hel match, det handlar om att vinna. 

Nu har laget släppt in elva mål bakåt och bara gjort sex framåt. Trots 21 skott mot Kristianstad lyckades laget inte få in pucken. 

– Det är för dåligt. Vi har ingen trafik och utan trafik är det svårt att göra mål i dagens hockey. Deras målvakt blir så här bra om du inte skymmer honom, säger han. 

Vad har du att säga till alla er fans som undrar vad som händer?

– Vi tror på det här. Det har gått fyra matcher av säsongen och vi ska spela 52, så det är ingen stress än. 

För Johan Porsberger, som är värvad för att vara en ledande spelare har säsongsstarten varit trög. Efter fyra matcher står forwarden noterad för blott en poäng. 

– Jag försöker jobba hårt och komma in i det. Det brukar släppa. Jag har spelat nog länge för att veta att det kommer att släppa, säger han. 

Gör du något speciellt för att få det att lossna?

– Det kanske låter klyschigt. Jag försöker gå tillbaka till grunderna och göra det enkelt för mig, chippa ut och jobba hårt. När det inte stämmer ska man inte göra det svårare än vad det är. 

Härnäst väntar Tingsryd på bortaplan och då vill forwarden se förbättring. 

– Det är bara ner dit och inse att vi måste jobba hårt för att vinna hockeymatcher. Det går inte att tro att vi är CCCP och ska dribbla oss igenom allting, det funkar inte så. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)