HockeyNews
PLUS

Ljusnar för skadad LHC-duo – men här letar de förstärkning

(9967) Jonas Gustavsson/Frycklund/Bäckman
Bildbyrån

Publicerad: 23 september 2019

FacebookXWhatsApp

Linköpings Jonas ”Monstret” Gustavsson och Mikael Frycklund drabbades av hjärnskakningar i SHL-premiären mot Djurgården och har varit borta sedan dess.
För skadeförföljde backen Mattias Bäckman kommer ett kritiskt besked under tisdagen.
LHC:s general manager Niklas Perssons har en handlingsplan klar.

SHL presenteras av ATG Sport

I de senaste tre matcherna har Linköping fått klara sig utan den tunga trion Jonas Gustavsson, Mattias Bäckman och Mikael Frycklund.

En förstemålvakt, en toppback och en center.

Både Gustavsson och Frycklund råkade ut för hjärnskakningar i 4-2-förlusten mot Djurgården och har inte kunnat spela på en dryg vecka.

Men läget där har ljusnat.

– Både ”Monstret” och Frycklund var på is idag och jag har inte fått några negativa rapporter efter det. Tanken är nog att de ska köra individuell is imorgon igen, men jag tror att båda två är clearade för match på torsdag. Sedan ska de ha hunnit träna och känna att de är friska också, säger Linköpings general manager Niklas Persson till HockeyNews.se.

LHC-målvakten Jonas Gustavsson fick en smäll mot Djurgården i premiären och har inte spelat sedan dess. Foto: Bildbyrån.

– Medicinskt tror jag att de är klara på torsdag, eller jag hoppas det. De ska vara färdiga på torsdag.

Då väntar match i Luleå för nästjumbon LHC, som har skrapat ihop två poäng på fyra matcher i SHL-starten.

För Mattias Bäckman, som missade stora delar förra säsongen på grund av skada, hann det bara gå en match innan han hamnade på skadelistan igen.

LÄS MER: Sköna beskedet för LHC – backstjärnan redo för comeback: "Positivt"

Det är höften som krånglar, enligt Niklas Persson.

– Exakt vad det var som skedde nu vet jag inte. Det är det de försöker ta reda på nu och jag hoppas på ett mer exakt svar i morgon. De ska testa någonting då. Funkar det så går det nog att ställa en mer korrekt prognos, säger Persson.

– Det är en tuff situation både för honom och för oss.

Niklas Persson vill inte spekulera i hur länge landslagsmeriterade Bäckman blir borta från spel, men som general manager har han en handlingsplan klar.

– Framför allt håller jag koll nu på backsidan, absolut. Det är inget snack om saken. I den situation vi är i kanske vi behöver förstärka där så småningom. Man vill självklart ha ”Bäckis” på isen, men det är klart man måste ha koll på vad som händer på marknaden. Jag har en plan för vad vi ska göra. Förhoppningsvis är han borta så kort tid som möjligt. Det är självklart en av grejerna som bestämmer vad vi gör.

Till mötet med Luleå får LHC tillbaka backen Adam Ginning efter avstängning och trion Robin Johansson, Jaakko Rissanen och Nick Sörensen ska vara tillbaka efter sjukdom.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)