Tre Kronor har klart med ännu en coach: "Kan ha lite kontinuitet"

20 september 2019
Tre Kronors nye förbundskapten Johan Garpenlöv har hittat ännu en pusselbit till sin ledarstab.
Adam Almqvist Andersson, 28, kommer att få en nyckelroll när det ska jagas VM-guld i Schweiz nästa vår.


Rikard Grönborg avgick som förbundskapten för Tre Kronor efter VM i Slovakien i maj. Det var bestämt sedan tidigare.

Den assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv har tagit över det övergripande jobbet och han har i sin tur plockat in Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom som sina assisterande coacher.

Ragnarsson ersätter Peter Popovic och Åkerblom får ta över Garpenlövs tidigare uppgifter.

– Arbetsfördelningen blir sån att Ragnarsson, som tidigare back, går in och tar den rollen. Markus Åkerblom går in och tar min roll och jag kliver upp i Rikards roll, säger Garpenlöv till HockeyNews.se.

Det innebär att Marcus Ragnarsson, förutom ett backansvar också leder boxplayarbetet. Åkerblom ansvarar för forwards och powerplay.

Stefan Ladhe fortsätter som målvaktscoach.

Tre Kronor har gjort klart med en efterträdare till videocoachen Johan Andersson, som har fått följa med Rikard Grönborg till ZSC Lions i Zürich i den schweiziska ligan.

– Vi har fått in Adam Almqvist Andersson, Johan Anderssons bror. Han har jobbat med J20 förut, berättar Garpenlöv om 28-årige Adam Almqvist Andersson.

Adam Almqvist-Andersson (näst längst till vänster) jobbar som utvecklingskoordinator på Svenska ishockeyförbundet och blir ny videocoach i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån.

– Adam kommer att ha J20 fram till jul, sedan går han på Tre Kronor efter jul. Det är jag jätteglad för, att vi har fått in en på heltid hos oss. Det gör att vi kan ha lite kontinuitet i det vi gör och jobba långsiktigt med det, säger Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv.