(9862) Bromè Färjestad

Publicerad: 14 september 2019

Det blev en premiärkväll som bjöd ett tvåsiffrigt målfyrverkeri när Örebro bortasegrade Färjestad. Och stor matchhjälte för gästerna blev forwarden Mathias Bromè.

– Jag är väl en liten måltjuv där framme säger Bromé till HockeyNews.se efter premiärsegern.

Det blev en svängig premiär i Löfbergs Arena där målen bara haglade kvällen igenom. Och det var gästerna som inledde med att hitta nätmaskorna. Detta efter att Mathias Bromè rakat in en retur efter att kedjekamraten, Sakari Salminen skrinnat till sig ett friläge.

Jag ser att ”Sacke” ( Sakari Salminen) går och jag försöker slå fram pucken till honom. Den blir lite lång för honom men han får till ett skott och jag kommer på returen. Det är sådana mål som jag brukar att göra när puckarna ligger runt kassen. Det är där jag brukar vara och är man runt målet där puckarna brukar studsa ut och då brukar man göra mål också. Jag försöker att vara där så mycket som möjligt säger Bromé till HockeyNews.se.

Resten av kvällen bjöd sedan på nätrassel fram och tillbaka för de båda lagen där Färjestad kvitterade genom Victor Ejdsell efter 16:15 in i den första perioden. Mindre än två minuter senare hade den resultatraden blivit 2-2 efter att först Glenn Gustavsson gjort 1-2. 1 minut och 23 sekunder senare kunde Linus Johansson replikera med sitt 2-2 mål. Även i den andra akten böljade matchen fram och tillbaka där Örebroledning blev till Färjestadskvittering inom loppet av dryga minuten. Gästerna kunde dock ta kommandot i matchen i mitten av den andra perioden när Christopher Mastomäki rakade in 4-3 pucken.

En ledning som också kunde drygas ut när Sakari Salminen satte 5-3 i numerärt underläge. Hemmalaget skulle dock replikera lika snabbt som tidigare när Jesper Olofsson på egen hand och från egen zon, skrinnade förbi Örebroförsvaret och satte in reduceringen. Men närmare än så kom inte hemmalaget utan istället kunde Mathias Bromé återigen kliva fram och sätta 6-4 i öppen kasse. Matchhjälten hyllades också av sin huvudtränare, Niklas Eriksson efter matchen.

Han är ju en klassisk ”målpetare” som man sade förr i tiden. Han dyker ju upp ofta och nära kassen och tar returer och är ju snabb och kvick. Det viktiga var ju att få igång våra målskyttar för att vi ska kunna göra mycket mål. Roligt att Mathias fick göra två, jag tycker att han var snabb i tanken på sista målet när det blev öppet och där det blev en krock med domarna. Men han var snabb i tanken och kunde gå åt sidan och lägga in den i öppen kasse. Han ser pigg ut sade Eriksson till HockeyNews.se

Niklas Eriksson kallar dig för ”målpetare”, är du en sådan?

Det håller jag med om, jag är väl en liten måltjuv där framme. Om man tittar på de mål som jag gör så är de flesta så. Det är inte så många som jag går in och skjuter ett slagskott, sedan kanske det händer någon gång också haha. Oftast är det mål runt kassen och om man tittar på alla andra ligor i världen så är det ju där målen görs. Lägger man mycket tid där så blir det bra.

Örebros lagbygge har annars varit ifrågasatta på förhand av de flesta så kallade hockeyexperterna men inleder nu alltså säsongen med att besegra förra säsongens seriesegrare.

Det är väl som jag sade innan på upptaktsträffen här innan. Jag vet inte vad alla experter har gjort under sommaren om de inte har kollat igenom trupperna eller om de inte har tittat på försäsongen när vi har spelat. Nu fick de se idag igen vilket bra hockeylag vi är. Det klart att de inte är bra att släppa in fyra mål men om man ser till situationerna så är det utvisningar som gör att det blir sönderryckt. Jag vet inte vad jag ska stå här och säga heller, vi får kolla på video och sedan ta det därifrån. Men jag är i alla fall nöjd att vi vinner.

Jag tror på laget och vi alla tror på det, nu fick vi tre poäng här idag och sedan har vi en ny match på tisdag. Det ska bli fantastiskt roligt att få spela hemma inför publiken när det är fullsatt också. Jag ser fram emot det.

Bromé anslöt inför den här säsongen efter att ha tillbringat tre år i Mora. Den Huddingefostrade forwarden stod under förra säsongen för totalt 35 poäng på 52 matcher och fick också då debutera i Tre Kronor. I premiären fick han förtroendet i förstakedjan tillsammans med nyförvärven Sakari Salminen och Ryan Stoa.

Vi har några anfall som är bra men vi behöver bli lite starkare i egen zon som gör att vi kan få ännu mer puck. Vi har inte så mycket puckinnerhav känns det som. Det är väl också lite överlag att matchen idag är väldigt ryckig av sig, därav är det så är det väl svårt också.

Cirka 800 Örebroare hade tagit sig över länsgränsen och fick se sitt lag bärga hem tre poäng. Närmast väntar Luleå för motståndet under tisdagen hemma i Behrn Arena.

Det är helt magiskt såklart. Fantastiskt fin inramning och vi tackar och tar emot. Det är som när vi kommer hem till Behrn Arena så vet ju också att det är fullsatt. De är med oss överallt så det är skönt.