AnnonsHär är spelarna som missar SHL-premiären – skadeläget lag för lag


11 september
Bara tre dagar återstår till SHL-premiären. HockeyNews.se ger er idag skadeläget hos de 14 lagen och berättar vilka spelare som missar starten på SHL och vilka spelare som möjligtvis.

Annons

SHL presenteras av ATG Sport

Så här svarar huvudtränarna i de 14 SHL-lagen på frågan om skadeläget i laget inför lördagens premiär.

Magnus Sundquist, Brynäs

– Det ser faktiskt bra ut. Det är ett frågetecken vi har och det är Johan Alcén. Det är en liten muskelgrej. Men det är mycket bättre. Han har inte spelat sista veckan. Det är det vi har just idag.

Robert Ohlsson, Djurgården

– Simon Johansson har en hjärnskakning och missar premiären. Det är frågetecken för Kalle Östman som har en skada. Gustav Possler kommer att missa premiären, men är troligen disponibel nästa vecka. Det är lite tidigare än vad som var sagt.

Roger Rönnberg, Frölunda

– Vi har ett frågetecken på (Brandon) Gormley. Annars har vi alla spelare spelbara. Han (Gormley) känner nog inte efter, men han har varit skadad. Vi får se, antingen är han klar till premiären eller så är han inte klar. Det är 50/50-läge.

Johan Pennerborn, Färjestad

– Vi är friska. Jag har stämt av på morgonen (tisdag) att alla är på is.

– Sedan är man alltid lite fundersam på hur vi står. Med den omsättning som vi har haft så kommer det att behövas lite tid. Jag tror dock att det har varit nyttigt för oss att vara med i CHL. Det har påskyndat de skarpa lägena. Vi har haft några skarpa lägen och det tycker jag enbart är positivt för oss.

– Det blir en kortare startsträcka. Det blir heta situationer. Det brinner till lite grann, oss ledare emellan, och mellan spelare. Det är bra.

Stephan Lundh, HV71

– Alla är tillgängliga. Johannes Kinnvall är på is (efter smällen mot Örebro i fredags). Det är jätteskönt. Det såg inte jätteroligt ut, men han var klar och kunde följa med hem. Han är spelklar.

Målvakten Adam Åhman är långtidsskadad och tillbaka i november.

Roger Melin, Leksand

– Det är bara Mattias Karlsson, som har varit långtidsskadad , som inte har spelat någon match hittills och han lär inte spela på lördag. Annars är det lugnt.

Bert Robertsson, Linköping

– Vi har inte speciellt många skador, så det är väldigt positivt.

Thomas Berglund, Luleå

– Småskador.

På vilka?

– Det får du inte veta. Emil Larsson missar inledningen av säsongen (tillbaka i november).

Peter Andersson, Malmö Redhawks

– Det ser okej ut för vår del. Vi har Emil Molin och Linus Cronholm som inte kommer spela premiären, men annars är vi friska.

Håkan Åhlund, Oskarshamn

– Vi har några småskavanker, inget allvarligt, som kommer efter försäsongen.

Cam Abbott, Rögle

– Vi har en spelare som är osäker inför lördag och det är Leon Bristedt. Annars är vi skadefria.

Tommy Samuelsson, Skellefteå

– Vi har ju de långtidsskadade med (Mantas) Armalis och sedan fick vi tyvärr Jacob Olofsson skadad i helgen när vi spelade CHL så vi får se vart det tar vägen.
 
Tror du att han ser ut att missa premiären?

– Det kan vara så.

Sam Hallam, Växjö

– Vi har några killar som har missat de sista två veckorna och den som kanske är mest tveksam till spel i premiären är Ludvig Nilsson. Vi hoppas att vi har tillbaka Jonas Engström som också har missat de sista två veckorna här. Men annars ett ganska bra läge.

Niklas Eriksson, Örebro

– På skadelistan backarna Alfred Barklund och Lukas Pilö.

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons