HockeyNews
PLUS

AIK på jakt efter Leksands talang: "Behöver spela seniorhockey"

(8288) Marcus Karlberg
Bildbyrån

Publicerad: 30 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

AIK vill stärka upp truppen och har därför vänt sig till Leksand. Nu för man en dialog med Leksand gällande den 19-årige talangen Marcus Karlberg. 

– Vi håller på att se över vår trupp, säger AIK-sportchefen Anders Gozzi till HockeyNews.se. 

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

AIK vill stärka upp sin trupp inför den HockeyAllsvenska seriestarten som är dryga tre veckor bort. Enligt uppgifter till HockeyNews.se har man hört sig för hos Leksands IF om möjligheterna att låna in den 19-årige talangen Marcus Karlberg.

Karlberg slog sig in i Leksands a-lag den gångna säsongen och stod för 11 poäng på 44 matcher i grundserien. Han var även med under hela kvalresan som slutade med SHL-avancemang mot Mora.

Sedan dess har Leksand värvat flertalet väletablerade forwards, vilket har lett till att konkurrenssituationen är väldigt tuff och för att då kunna erbjuda den JVM-aktuelle forwarden den istid han behöver kan en utlåning bli aktuell.

– “Mackan” vill ta en plats hos oss i Leksand och fokuserar just nu fullt ut på det, men om det inte lyckas så behöver han spela seniorhockey och då behöver vi i Leksand jobba fram olika alternativ, säger Leksands GM Thomas Johansson till HockeyNews.se.

AIK:s sportchef Anders Gozzi är fåordig gällande sitt intresse för den Columbus-draftade Karlberg. 

– Jag har inga kommentarer kring det. Vi håller på att se över vår trupp, säger han. 

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för lagen i HockeyAllsvenskan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)