HockeyNews
PLUS

Lundh om klubbvalet: ”Han har ett bra sätt att se på hockey”

(9542) Peppe Lundh
Line Skaugrud Landevik/Bildbyrån

Publicerad: 18 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Efter en ettårig sejour i KHL är nu Patrik ”Peppe” Lundh tillbaka i svensk hockey där valet tillslut föll på Linköping.
För HockeyNews.se berättar han om varför valet föll på just Linköping, utvecklingen i KHL och att nu få bli coachad av Bert Robertsson.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Det blev förlust även i den andra träningsmatchen för säsongen för Patrik Lundh och hans Linköping när man under fredagskvällen föll borta mot Örebro med 0–2 i Lindehov.  

– Det klart att vi inte är nöjda över att förlora. Det känns som att det finns saker i spelet som vi absolut behöver förbättra med att vara lite smartare i våran forechecking och att vara lite tajtare i mitten av vår egen zon för att kunna stänga lite fler chanser för dem. De får några instick där de får några bra lägen så vi kan absolut spela bättre än såhär sade Lundh till HockeyNews.se efter matchen.

Linköping valde att rivstarta igång säsongen med två matcher på lika många dagar där man under torsdagen föll mot Djurgården med 5-2 i en match som spelades i Mjölby.

Om du skulle se skillnaden mellan den här matchen idag jämfört mot Djurgården igår?

Efter att ha spelat sju raka säsonger i SHL för Färjestad, Växjö och Djurgården valde Lundh inför förra säsongen att genomföra karriärens första utlandsflytt som 30-åring. Klubbadressen blev sex tidzoner bort i det kinesiska KHL-laget Kulun Red Stars där han skrev ett ettårskontrakt med klubben som är baserad i den kinesiska huvudstaden Beijing, men som spelar sina hemmamatcher i Shanghai. Totalt blev det 21 poäng på 61 matcher för ”Peppe” i ett Kulun som missade att ta sig till slutspel efter en elfteplats i den östra konferensen.

Men efter en säsong borta i öst tog han beslutet att flytta hem till Sverige igen. Många SHL-klubbar stod nog i kö i kampen om 31-åringens signatur men där valet tillslut föll på Linköping för ”Peppe” som nu har skrivit ett ettårskontrakt med klubben. 

– Det var ett roligt äventyr men nu är det Linköping och jag är fullt inställd på att försöka göra det så bra som möjligt för att vinna så många matcher som möjligt.

Vad var det som gjorde att du valde just Linköping, jag kan tänka mig att många andra lag var intresserade?

– Jag hade ett bra snack med ”Pajen” (Niklas Persson, sportchef i Linköping) och så kom Bert in som tränare och jag tycker att han har ett bra sätt att se på hockey så det var saker som lockade för mig.

Under den senaste säsongen som Lundh spelade i SHL (2017/18) var han poängbäst i Djurgården då han stod för totalt 40 poäng på 52 omgångar under grundserien, samt ytterligare 11 poäng på 10 matcher under slutspelet. Totalt har han stått för 194 poäng på 421 matcher i SHL och har även två SM-guld på meritlistan, det första säsongen 2010/11 med Färjestad och det andra 2013/14 med Växjö.

Vad ser du som de stora skillnaderna mellan att spela i SHL om du jämför med KHL?

– Här hemma känns det som att det är lite mer fart och fläkt och mer forechecking, där är det lite mera av att dra ner på tempot och sedan när alla är redo så vänder alla. De flesta av lagen är riktigt strukturerade i försvarsspelet så det är svårt att skapa lägen. Det är en lite mer annorlunda typ av hockey.

Vilka bitar har du främst utvecklad under det här året?

– Det klart att det är en skillnad men framför allt ett spännande äventyr för en själv där man lär sig mycket saker när man är långt hemifrån och många flygresor med tidsomställningar. Så det klart att det var lärorikt och ett jätteroligt äventyr.

I Linköping får Lundh också Bert Robertsson som huvudtränare som även han är ett nyförvärv inför den kommande säsongen. 

– Han är jättebra, det är höga krav och försöker få alla på samma sida och spela hockey som ett lag och det är saker som jag står för också. Det gäller att jobba hårt för att få ihop alla bitar i spelet och vi har precis börjat processen här nu och vi ska bli bättre och bättre för varje dag som går.

För Linköping väntar närmast en försäsong där laget närmast möter Rögle på bortaplan innan man sedan fortsatt möter Oskarshamn, AIK, Malmö och HV71 innan SHL-premiären den 14:e september borta mot just Djurgården.

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för SHL-lagen


ANDREAS LUNDSKOG

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)