HockeyNews
PLUS

Luleåstjärnan opererad – missar flera månader

(4935) Emil Larsson face
Bildbyrån

Publicerad: 17 augusti 2019

Med en knapp månad kvar till säsongstarten så meddelar Luleå att man kommer få klara sig utan en av sina nyckelspelare till premiären.
Den målfarlige forwarden Emil Larsson har genomgått en operation som håller honom borta från spel under flera månader. 
– Det innebär att han efter 3 månaders rehabilitering förväntas vara spelklar igen i slutet på november, säger GM Stefan Nilsson till klubbens hemsida. 

SHL presenteras av ATG Sport

Emil Larsson anslöt till Luleå inför säsongen 2017/18 och gjorde omedelbart succé hos Norrbottningarna. Men till den kommande säsongen får 26-åringen vänta med att göra avtryck.

På klubbens hemsida meddelar GM Stefan "Skuggan" Nilsson att målsprutan har genomgått en operation för att lösa ett problem med en strulande arm. Larsson förväntas vara tillbaka i spel under slutet av november.

– Utifrån de problem som Emil har haft med en av sina armar har vårat Medical Team fattat beslutet att operera honom. Det innebär att han efter 3 månaders rehabilitering förväntas vara spelklar igen i slutet på november, säger han och fortsätter:

– Detta besked är så klart olyckligt för både Emil och för laget. Men det är vad som behövde göras och planen är att andra spelare i truppen skall kunna täcka upp hans plats under rehabiliteringen.

I skuggan av Larssons skadebesked finns dock en ljuspunkt för fjolårets tabelltvåa. Klubbens finländske nyförvärv, Arttu Ilomäki, är på väg tillbaka i spel och förväntas vara i full träning någon gång under den kommande veckan. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS