HockeyNews
PLUS

Anthony Camara: ”Jag tar min roll till hundra procent”

(9534) Anthony Camara
Bildbyrån

Publicerad: 18 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

MALMÖ. Sportchefen Johan Hult beskrev nyförvärvet Anthony Camara som en kommande publikfavorit – en roll kanadensaren gärna axlar.

– Jag är en spelare som kan göra allt, jag tar min roll till hundra procent, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

HV71:s nyförvärv Anthony Camara kommer närmast från spel i tyska Iserlohn Roosters, där han stod för 43 poäng (23+20) på 50 matcher den gångna säsongen. 

Nu ska han vara en av HV71:s ledande spelare. 

– Jag ser fram emot säsongen och förra säsongen var det som gav mig möjligheten att komma hit. Jag ska ta tillvara på den möjligheten, säger han. 

I samband med värvningen sa sportchefen Johan Hult att forwarden hade möjlighet att bli en publikfavorit i Kinnarps Arena den kommande säsongen – ord man förstår när 25-åringen beskriver sig själv som spelare. 

– Jag är en spelare som kan göra allt, jag tar min roll till hundra procent. Jag vill inte vara bra på en sak, utan försöker vara bra på allt. Jag ska lägga ner hårt jobb och hjälpa laget, säger han

Så här långt har kanadensaren bara fått uppleva förluster i HV-tröjan (Frölunda och Malmö), men trots det gillar han vad han sett av sina nya lagkamrater. 

– Vi har alla förutsättningar för att göra något bra här. Jag tycker laget ser intressant ut. Jag ser fram emot vad framtiden har att erbjuda, säger Camara och fortsätter:

– Vi försöker hitta rätt i positionerna och spelsystemet. Det är många nya spelare och linor, det kommer ta lite tid innan vi får det att stämma. Det handlar om utveckling, den som är bäst i slutet är den som vinner. Vi kan ta dagens (läs torsdagens) match som en lärdom, titta på video och förbättra. Man behöver inte gräva ner sig efter en träningsmatch. 

Camara i en duell med Malmös nye back Jesper Jensen Aabo. Foto: Bildbyrån

Hur har den första tiden varit för din del?

– Den har bara varit bra. Träningen är högkvalitativ och både killarna i laget och ledarstaben har varit jättebra mot mig. Jag har inget att klaga på – allt har varit fantastiskt så här långt, säger Camara som även trivs i sin nya hemstad Jönköping:

– Det är ett vackert ställe och land, lite som Tyskland. Jag trivs jättebra redan, det finns ingenting att klaga på. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)