AnnonsLISTA: Tio klubblösa profiler – här kan de hamna


16 augusti

SHL-trupperna börjar fyllas på allt mer och mer och platserna blir allt färre. 

I dag listar Mattias Persson, reporter & krönikör på HockeyNews.se, tio klubblösa profiler och var de kan hamna härnäst. 


Annons

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Daniel Widing, fw, 37 år

Fick inte förnyat kontrakt med Rögle i fjol. Stack sedan till Djurgården, där han hade en uttalad roll som extraspelare. Efter ett kortare gästspel i Stockholmsklubben ville Rögle ha tillbaka honom och totalt blev det tio poäng (6+4) på 39 matcher i grundserien. Nu är han i samma sits som efter förra säsongen, men i en tidigare intervju med HockeyNews.se har han berättat att han kan tänka sig spel både utomlands och i Sverige. 

Här kan han hamna: SHL, HockeyAllsvenskan eller annan utlandssejour. 

Johan Harju, fw, 33 år

Hade en tung säsong i Luleå den gångna säsongen och totalt blev det bara 18 poäng på 62 matcher. Det räckte inte till ett nytt kontrakt för trotjänaren. Nu är den 33-årige forwarden klubblös, men sedan tidigare har han kopplats samman med Linköping – även om det i dagsläget inte känns särskilt aktuellt. Känslan säger att han kan hamna i Finland. 

Här kan han hamna: SHL eller Liiga. 

Jimmie Ericsson, fw, 39 år

Fick till slut förnyat kontrakt med Skellefteå förra sommaren. 39-åringen, som också var kapten, noterades för 19 poäng på 42 matcher innan han åkte på en olycklig skada när han skadade hälsenan och vaden i en match mot Luleå. Ericsson har tackat nej till ett nytt kontrakt med Skellefteå, men det innebär inte att han gett upp fortsatt spel i SHL till hösten. 

Här kan han hamna: SHL eller slutar

Skellefteåprofilen Jimmie Ericsson rehabiliterar fortfarande förra säsongens skada. Foto: Bildbyrån

Christian Engstrand, mv, 30 år

Den rutinerade SHL-målvakten fick till stora delar fjolårssäsongen spolierad av en hjärnskakning, men när han återvände från skadan hade han svårt att ta plats framför invärvade Janne Juvonen. När finländaren sedan skadade sig fick Engstrand chansen i kvalet mot Leksand, men trots 93 i räddningsprocent lyckades han inte hålla kvar Mora i SHL. Nu är han klubblös och i en tidigare intervju med HockeyNews.se har han berättat att han siktar på att dra utomlands. 

Här kan han hamna: Liiga, Norge, Österrike, Danmark eller England.

Dick Axelsson, fw, 32 år

Den så skicklige SHL-forwarden fick inget förnyat kontrakt med Djurgården trots ett makalöst bra slutspel, men ännu är en framtid i Stockholmsklubben inte uteslutet – då DIF väntar på besked från Emil Bemström kring hans framtid. Axelsson har också berättat att han inte haft särskilt mycket att välja på, men sannolikheten att en spelare av Dick Axelssons kaliber hittar något innan säsongen får ses som stor. 

Här kan han hamna: SHL, KHL, NLA, Liiga.

Trots det tidiga beskedet om att det inte skulle bli någon fortsättning är det inte uteslutet med en framtid i Stockholmsklubben för Dick Axelsson. Foto: Bildbyrån

Johan Forsberg, fw, 34 år

Forsberg, som var en stor publikfavorit i Luleå, fick efter totalt sex raka säsonger i klubben det dystra beskedet att han inte fick något nytt kontrakt. Den gångna säsongen stod han för 10 poäng på 49 matcher. Häromdagen berättade han för NSD att han kan tänka sig spel både utomlands och i Sverige, men än så länge har inget lag nappat.

Här kan han hamna: SHL, Hockeyallsvenskan, Liiga, eller annan utlandssejour. 

Ilari Melart, b, 30 år

Den tuffe backen har spenderat de senaste fyra säsongerna i Sverige, men efter semifinaluttåget med Färjestad mot Djurgården den gångna säsongen fick finländaren inget nytt kontrakt. Sedan dess har det, bortsett från denna intervju på HockeyNews.se , varit tyst kring framtiden – men känslan är att det finns alternativ för en så pass bra defensiv back. Hamnar han inte i Schweiz, Sverige eller Ryssland lär han åtminstone få något hemma i Finland. 

Här kan han hamna: SHL, KHL, NLA eller Liiga. 

Nichlas Hardt, fw, 31 år

Dansken är en rutinerad forward i SHL-sammanhang och de senaste fem säsongerna har spenderats i ligan. Hade en tuff fjolårssäsong och blev redan efter 28 matcher skeppad av Malmö – då högg konkurrenten Växjö – men inte heller där blev det någon succé. Känslan är att han väntar ända in i det sista på om det skulle dyka upp någon skada hos SHL-lagen. 

Här kan han hamna: SHL, Liiga eller annan utlandssejour.

Johannes Salmonsson, fw, 33, år

Visste inte ens om han skulle kunna fortsätta spela efter en strulande höft, men en specialistläkare i Tyskland fick rätt på skadan och i november den gångna säsongen kritade han på för Timrå, där det blev 19 poäng på 33 matcher. Nu är den hårt jobbande forwarden på nytt kontraktslös, men i en intervju med HockeyNews.se under fredagen berättade han att han förmodligen kommer att stanna i Sverige och att han har en lösning nära till hands. 

Här kan han hamna: SHL eller HockeyAllsvenskan

Salmonsson berättade så sent under fredagen att han vill stanna i Sverige och närmar sig en lösning. Foto: Bildbyrån

Adam Brodecki, fw, 24 år

Forwarden har trots sin unga ålder skapat sig ett namn i SHL-sammanhang. Stod för sin poängmässigt bästa säsong i karriären den gångna säsongen, men bröt till mångas förvåning kontraktet med Linköping i maj. I en intervju med HockeyNews.se har agenten Claes Elefalk berättat att det finns ett stort intresse för den rappe forwarden – och att han först och främst siktar utomlands. I väntan på att göra klart med ny klubb tränar han med NHL-stjärnorna hemma i Stockholm. 

Här kan han hamna: KHL, NLA, Liiga eller SHL.

Annons


Annons

Annons

Annons