HockeyNews
PLUS
Spartak Moskva
(22093) Pavel Chomtjenko (Khomchenko)

Läget på väg att klarna för den ryske AIK-målvakten – på väg till KHL

Framtiden för den ryske före detta AIK-målvakten Pavel Chomtjenko är oklar. Men kanske är bilden på väg att klarna – i KHL.

27 juni 2022
(24019) Lennström Reideborn Pilut

Här är de sju svenskarna som sitter fast i kontrakt med KHL-klubbar

Inte mindre än sju svenska spelare har KHL-kontrakt som gäller kommande säsong. Och det kan kosta spelarna flera miljoner kronor att ta sig loss om de vill bryta dem.

17 juni 2022
(21679) Tim Heed/Tre Kronor

Ryska KHL-klubben hoppas de svenska landslagsspelarna blir kvar

KHL-klubben Spartak Moskva hoppas få behålla flera av sina utländska spelare trots Rysslands invasion av Ukraina. – Vi har kontrakt med Tim Heed, vi hoppas att han kommer tillbaka, säger sportchefen Roman Beljajev till KHL:s hemsida.

11 april 2022
(22631) Jake Virtanen/Spartak Moskva

Flyttströmmen från KHL fortsätter – förre NHL-forwarden lämnar Spartak

Den tidigare Vancouver-forwarden Jake Virtanen är den senaste i raden av utländska spelare som lämnar KHL efter Rysslands invasion av Ukraina. Och två ur tränarstaben lämnar Salavat Julajev.

7 mars 2022
(22093) Pavel Chomtjenko (Khomchenko)

AIK vill behålla ryska målvaktsklippan: "Ser också att han är bra"

AIK har gjort en av säsongens allra bästa värvningar i den ryske målvakten Pavel Chomtjenko. Nu jobbar Stockholmsklubben på att få behålla den KHL-meriterade 27-åringen.

30 januari 2022
(21766) Videll Åkerman Dansk

Europakollen: Videll till KHL där svenskar börjar visa OS-form

Linus Videll är tillbaka i KHL efter en trasslig tid i Djurgården. Spartak Moskva-målvakten Oscar Dansk är en av svenskarna i KHL som närmar sig storformen. Och i Schweiz slår den senaste coronavågen hårt mot ligan. Här är veckans Europakollen.

28 december 2021
(21704) Tömmernes Krüger Heed

Europakollen: Segermål i Tre Kronor – och nu klättrar han i poängligan

Tre Kronors segerskytt Tim Heed har tagit med sig poängformen tillbaka till Spartak Moskva och är nu fjärde bästa svenska poänggörare i KHL. Genève-backen Henrik Tömmernes spelar mest i den schweiziska ligan och Sebastian Dyk är nu poängbäst bland svenskarna i den finska ligan. Här är veckans Europakollen.

21 december 2021